Primăria vrea să cumpere autobuze hibride. Cine a făcut prima ofertă?

Autobuze hibride

Vom avea autobuze hibride la București. Primăria Capitalei vrea să cumpere 130 de astfel de vehicule pentru Societatea de Transport București. O ofertă a venit deja din partea companiei Mercedes-Benz România.

Primăria Capitalei a demarat, cu două luni în urmă, procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de furnizare a 130 de autobuze hibride noi, din gama de 12 metri, cu autonomie pur electrică de 20 de kilometri. Contractul are o valoare estimată de 195,5 milioane de lei (41,1 milioane de euro), fără TVA.

Primul autobuz electric în teste pe ruta 104

Mercedes-Benz România a depus o ofertă, iar documentația încărcată în SICAP va intra în etapa de evaluare a ofertelor de către comisia autorității contractante.

Mercedes-Benz Citaro hibrid

Finanțarea pentru această achiziție provine din fonduri nerambursabile. Municipiul București a încheiat cu Administrația Fondului pentru Mediu un contract de finanțare în acest scop. Contractul vizează achiziționarea a 100 de troleibuze, pentru 17 trasee, și a 130 de autobuze cu propulsie hibridă, pentru nouă trasee din București.

În timp ce străinii aleg autobuze electrice, noile autobuze diesel au sosit la București

Valoarea totală a investiției pentru mijloacele de transport public se ridică la aproximativ 488 de milioane de lei. 340 de milioane este suma acoprită de Administrația Fondului de Mediu, se arată în documentația licitației.

Mercedes-Benz Citaro hibrid

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top