Advertisement

Primele imagini cu Toyota Yaris Cross: sistem de propulsie hibrid și tracțiune integrală

Primele imagini cu noul membru al familiei sale de SUV-uri Toyota au fost publicate. Noul Yaris Cross împarte platforma cu modelul de clasă mică Yaris și va disponibil inclusiv în variantă cu tracțiune integrală.

Cel mai nou model Toyota ar fi trebuit să debuteze la Salonul Auto de la Geneva de la începutul lunii martie, dar pentru că acest eveniment a fost anulat, a preferat să amâne lansare modelului Yaris Cross.

Toyota Yaris Cross devine un rival direct pentru modele ca Nissan Juke sau Ford Puma. Noul model folosește platforma TNGA-B a constructorului japonez, având elemente comune cu modelul de clasă mică Toyota Yaris.

Ca și fratele său de platformă, Yaris Cross va folosi sistemul de propulsie hibrid format din motorul pe benzină cu trei cilindri de 1.5 litri și un motor electric de 80 CP alimentat de o baterie li-ion. Puterea totală a sistemului hibrid este de 116 CP.

Vor fi disponibile atât variante 4×2 cât și 4×4 pentru noul model Toyota Yaris Cross. Ca dimensiuni, Yaris Cross se încadrează în gamă sub modelul C-HR. Versiunea Cross are 4.180 m lungime, cu 240 mm mai mult față de Yaris-ul normal. De asemena este mai lată și mai înaltă cu 90 mm.

Noul model va fi construit alături de Yaris la uzina Toyota de la Valenciennes, Franța. Toyota vrea să producă 150.000 de unități anual. Toyota Yaris Cross va debuta oficial pe piața europeană în vara anului 2021.

via autocar, motor1

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top