Primele imagini de pe șantierul drumului expres DX12 Craiova-Pitești

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a publicat un set de imagini din drona cu stadiul lucrărilor pe drumul expres DX12 Craiova-Pitești.

Lucrările la drumul expres DX12 Craiova-Pitești au început în luna mai a acestui an, fiind deschise șantierele pentru primele două tronsoane ce leagă Craiova de Slatina.

La trei luni, autoritățile au publicat imagini din dronă cu stadiul lucrărilor. CNAIR spune că pe primul tronson în lungime de 17 km se lucrează la realizarea de terasamente și se execută lucrări de forare, cofrare, armare și betonare structuri.

P al doilea tronson, dintre Balș și Slatina, lucrările sunt realizate în proporție de 20%. Conform contractelor semnate, termenul alocat pentru construcția primelor tronsoane este de 36 luni, lucrările urmând a fi finalizate în luna mai a anului 2022.

Restul de două tronsoane sunt însă într-o stare incertă. Licitația din 2018 a fost anulată, iar contractul cu noul câștigător nu a fost încă semnat din cauza contestațiilor depuse de companiile care au pierdut licitația.

Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Via Hotnews, Ministerul Trasporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

Adaugati comentariu