Primul automobil electric dezvoltat la Cluj poate parcurge 350 km cu o singură încărcare

La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
NewCar4Future - Cluj electric

Un grup de companii din România au prezentat astăzi la Innowave Summit 2022 – eveniment cu accent principal pe digitalizarea sectorului privat și public și pe îmbunătățirea transformării digitale – vehiculul electric E-Car Concept by NewCar4Future.

Cu un design futurist, prototipul are caroserie din fibră de carbon, și, conform ultimelor teste, o autonomie de 350 de km la o încărcare. Încă neomologat de Registrul Auto Român, vehiculul a fost dezvoltat cu ideea de a deveni prima mașină electrică românească.

De altfel, Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS, a explicat că proiectul a început cu patru ani în urmă și acum funcționează, dar mai are nevoie, pe lângă omologare, și de reglaje, optimizare și alte modificări. Omul de afaceri a declarat că participanții la acest proiect își doresc „să facă o serie limitată, până la 10 mașini, să o certificăm la RAR, și să introducem în ea toată tehnologia la care noi avem acces”.

Propulsia vehiculului electric este realizată de motoare amplasate în roțile din spate, E-Car Concept by NewCar4Future având și frână regenerativă.

Prezent la Cluj cu ocazia Innowave Summit 2022, premierul Nicolae Ciucă a menționat că a văzut „o mașină a viitorului, E-car Concept. Acest prototip de mașină electrică este rezultatul ingeniozității, talentului, spiritului novator și cercetării la nivel înalt ale echipei Newcar4future si specialiștilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca”.

Totodată, șeful guvernului a menționat că susținerea dezvoltării accelerate a tehnologiei pentru transport nepoluant și proiectele de protecție a mediului sunt prioritare pentru echipa sa.

„Este nevoie să continuăm proiectele care încurajează achiziționarea de mașini electrice, inclusiv prin programe guvernamentale, iar faptul că acestea câștigă teren de la an la an este un bun semnal”, a declarat Nicolae Ciucă.

Adaugati comentariu