Primul BMW Seria 3 complet electric este disponibil în China

BMW a lansat oficial modelul i3 eDrive35L pe piața din China, aceasta fiind practic primul BMW Seria 3 full electric.

După ce o serie din imagini au ajuns pe internet în luna decembrie a anului trecut, BMW a prezentat oficial modelul BMW i3 eDrive35L. Acest model complet electric, bazat pe Seria 3, va fi disponibil exclusiv în China începând cu luna mai 2022.

BMW i3 eDrive35L

Modelul electric anunță, cel mai probabil, și o serie de modificări vizuale ce vor aplicate și pentru modelele Seriei 3 europene. Însă, cel mai important, este trenul de rulare complet electric. Acesta preia componente de la modelele iX3, i4 și iX. Puterea totală este de 285 CP, iar cuplul maxim este de 400 Nm. Modelul BMW i3 eDrive35L poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 6.2 secunde.

BMW promite o autonomie de 526 kilometri, bateria folosită având o capacitate de 66.1 kWh. Cifra comunicată este măsurată în ciclul CLTC (specific pieței chineze) deci autonomia reală este probabil ceva mai mică. Volumul portbagajului este de 410 litri, mai mic cu 70 litri față de modelele Serie 3 cu tren de rulare clasic.

BMW mai spune că modelul a fost gândit special pentru piața din China, chiar și suspensiile fiind special reglate pentru șoselele din Asia. Modelul electric va fi asamblat la uzina BMW Brilliance din Lydia, Shenyang.

Via BMW

Adaugati comentariu