Primul exemplar Tesla Model 3 este gata – Începe o nouă eră

Tesla Model 3 (1)

Începe o nouă eră în industria auto! A fost fabricată cea mai ieftină mașină produsă de Tesla. Elon Musk s-a ținut de promisiune și a făcut publice, pe contul său de Twitter, fotografiile cu primul exemplar Tesla Model 3, abia ieșit pe porțile uzinei Fremont.

Primele modele produse la Fremont vor fi cu tracțiune spate. Producătorul american va demara ulterior și producția versiunilor cu tracțiune integrală. În cel mult un an, Musk plănuiește să realizeze și modele ultra-performante, care nu vor fi însă,, mai rapide ca Model S.

Șeful Tesla spune că interiorul Model 3 va avea un singur display, care va oferi informații relevante referitoare la rulare și la starea sistemelor aflate la bord, afișând și interfața sistemului multimedia. Model 3 va beneficia și de prezența sistemului Autopilot.

Tesla Model 3 (2)Câte exemplare vrea Elon Musk să producă anual? Numărul o să te surprindă!

În ceea ce privește design-ul, Modelul 3 va urma liniile unui hatchback convențional, păstrând însă configurația ascendentă a acoperișului, tipică modelelor Tesla. Pavilionul de sticlă pare mai mare ca acela de la Model S, iar capota descendentă îi asigură un design foarte aerodinamic.

Primul model produs ar fi trebuit să-i aparțină lui Ire Ehrenpreis, membru în conducerea Tesla. Acesta s-a răzgândit însă, în ultimul moment și a ales să-i ofere mașina lui Musk, ca un cadou întârziat pentru șeful companiei, care a împlinit 46 de ani pe 28 iunie. Musk mai are acasă prima unitate Tesla Roadster și primul Model X.

Tesla Model 3 poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde și se laudă cu o autonomie de 345 de kilometri.

Ușor cu Tesla pe pod! Acesta e șoferul care habar n-are să conducă, dar are o mașină de lux!

Producția Tesla Model 3 a început luna aceasta. Prețul anunțat de companie pentru piața americană este de 35.000 de dolari. Elon Musk intenționează să livreze clienților primele 30 de exemplare la sfârșitul lunii iulie, pe 28, în cadrul unui eveniment. În august, încă 100 de unități vor ajunge la proprietari, iar în septembrie, targetul este de 1.500 de unități.

https://www.youtube.com/watch?v=w2_5-bJUEMY

Adaugati comentariu