Primul Rolls-Royce electric este un Phantom V din 1961 convertit de compania Lunaz

Compania britanică Lunaz, specializată în conversia automobilelor clasice în mașini electrice, a prezentat două modele Rolls-Royce adaptate la propulsia electrică: Phantom V din 1961 și Silver Cloud.

Lunaz covertește automobile clasice britanice în mașini electrice. În oferta companiei din Anglia există deja modele ca Jaguar XK120 coupe, XK120 comvertible și XK140. Primele exemplare electrificate vor fi livrate la finalul anului.

Un alt model aflat în oferta companiei Lunaz este Bentley Continental, modelul original produs între 1955 și 1965. Primul exemplar convertit este un rar Continental S2 Flying Spur comandat de un colecționar ce dorește să îl utilizeze zilnic.

Lunaz va oferi și primul Rolls-Royce clasic cu propulsie electrică. Clienții vor putea alege dintre două modele clasic: Phantom V din 1965 sau Silver Cloud.

Prețul conversiei la propulsie electrică pentru modelul Rolls-Royce Silver Cloud începe de la 350.000 lire sterline, iar pentru Phantom, prețul începe de la 500.000 lire sterline.

Fiecare exemplar convertit trece printr-o restaurare totală, caroseria fiind complet desfăcută de elemente, înainte ca motorul clasic să fie înlocuit cu un propulsor electric dezvoltat in-house. Acesta dezvoltă 380 CP și un cuplu maxim de 700 Nm.

Motorul electric este alimentat de o baterie de 80 kWh ce asigură o autonomie de 400 km. Rolls-ul electric accelerează de la 0 la 100 km/oră se face mai puțin de cinci secunde.

Test drive Rolls-Royce Cullinan

Via Lunaz, Autocar, Forbes

Adaugati comentariu