Prodrive Hunter: 608 CP pentru primul hypercar off-road

Prodrive a lansat versiunea de stradă a off-road-ului Hunter, un hypercar născut din modelul Hunter T1 cu care echipa Bahrain Raid Xtreme a concurat în rally-raid-ul Dakar.

După două participări la rally-raid-ul Dakar, Prodrive a decis să construiască o versiune de stradă a modelului Hunter, făcut celebru de performanța lui Sebastien Loeb, care a terminat pe locul doi ediția din acest an a dificilului raid prin deșertul arab.

Prodrive Hunter – Hypercar pentru deșert

Prodrive spune că modelul Hunter de stradă este un hypercar pentru orice tip de teren, versiunea de serie fiind chiar mai performantă decât cea de competiție. Folosind caroseria cu șasiu tubular și o suspensie extrem de performantă cu o cursă de 400 mm și amortizoare duble.

Propulsorul V6 twin-turbo amplast central de 3.5 litri oferă 608 CP și un cuplu maxim de 700 Nm. Prodrive Hunter poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4 secunde, iar viteza maximă este de 300 km/oră. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze semi-automată cu șase trepte, acționată prin intermediul padelelor de pe volan. Modelul Hunter este de două ori mai puternic față de varianta de competiție.

Modelul dispune de trei diferențiale, iar puterea este transmisă către toate cele patru roți. Și pentru ca viitorul proprietar să poată facă drumuri extrem de lungi, rezervorul modelul Prodrive Hunter are 480 litri. Modelul produs de compania britanică are un preț pe măsură, un exemplar Hunter costând 1.5 milioane euro.

Via Prodrive

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top