Prodrive va produce o versiune de stradă a modelului cu care a concurat la Dakar

Prodrive, compania britanică renumită pentru pregătirea mașinilor de competiție, va produce o versiune de stradă pentru modelul Hunter T1, mașina cu care au concurat la Dakar piloții Sebastien Loeb și Nani Roma.

Prodrive intenționează să producă o versiune de stradă a modelui Hunter T1, un automobil dedicat terenului accidentat. Mașina va fi derivată direct din versiunea de competiție cu care Prodrive a concurat la Dakar și, conform publicației Autocar, va fi vândută pentru 1 milion de lire.

Informația a fost confirmată pentru Autocar de chiar David Richards, fondatorul companiei și CEO. Modelul va fi produs chiar de Prodrive la uzina sa din Banbury. Pentru Prodrive, modelul Hunter a fost prima mașină gândită de la zero pentru Dakar, iar una din cele două exemplare înscrise a terminat pe locul cinci.

Modelul are o caroserie desenată de fostul șef al mărcii Jaguar, Ian Callum. Designul va fi păstrat și pentru versiunea de stradă, dar caroseria va fi mai lată pentru a putea primi roți și anvelope mai mari. Dimensiunile generale vor fi păstrate, iar puterea va furnizată de un propulsor Ford V6 twin-turbo de 3.5 litri. Pentru versiunea ”road-legal” motorul va furniza în jur de 500 CP.

Interiorul va fi unul mult mai confortabil față de cel auster al variantei de competiție, dar Prodrive nu a dat detalii complete despre acest aspect.

Via Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top