Prodrive P25 – renașterea legendarului model Subaru Impreza 22B

Acum 25 de ani, compania britanică Prodrive pregătea modelul Subaru Impreza pentru Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) și astfel se năștea versiunea de stradă Impreza 22B.

Doar 424 exemplare ale modelului coupe Subaru Impreza 22B au fost create, modelul atingând statusul de legendă. Impreza 22B este modelul cel mai căutat de către pasionații mărcii, iar prețul unui astfel de exemplar este astronomic.

Prodrive P25

Pentru a marca aniversarea, Prodrive a decis să producă 25 de exemplare ale modelului Subaru Impreza 22B, dar folosind materialele și tehnologia de astăzi. Folosind șasiul original, dar cu elemente din fibră de carbon, Prodrive a dus masa modelului la sub 1200 kilograme.

Modelul a fost numit Prodrive P25 și folosește un motor boxer cu patru cilindri de 2.5 litri de generaie nouă, reglat de specialiștii britanici să producă 400 CP și 600 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze secvențială cu șase trepte și sistem launch control. Modelul dispune de tracțiune integrală cu diferențial central activ și diferențiale cu alunecare limitată pe ambele punți. Suspensia folosește amortizoare reglabile Bilstein.

Prodrive P25 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.5 secunde. Modelul a putut fi admirat la Goodwood Festival of Speed.

Cele 25 de unități vor fi livrate la finalul anului, iar prețul este de 460.000 lire sterline (fără TVA).

Prodrive Hunter: hypercar off-road cu 608 CP

Via Prodrive

Adaugati comentariu