Programul Rabla Clasic va fi reluat din 18 iulie. Câte tichete vor fi disponibile

Programul rabla clasic Sfântu Gheorghe

Administrația Fondului de Mediu (AFM) va majora, de luni, 18 iulie, numărul de tichete electronice alocate persoanelor fizice în ,,Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional” (Rabla Clasic – 2016).

”Pentru efectuarea unor modificări tehnice, luni, 18 iulie 2016, între orele 9:00 şi 10:00, aplicaţia informatică
pentru verificarea PSIPAN şi PVE nu va fi accesibilă utilizatorilor. Începând cu ora 10:00 se va relua utilizarea aplicaţiei informatice, care va evidenţia suma disponibilă, rezultată în urma modificărilor tehnice şi în urma suplimentării sumei alocate persoanelor fizice în PSIPAN”, a anunțat joi, 14 iulie 2016, Administrația Fondului de Mediu.

Potrivit președintelui AFM, Istvan Jakab, suma totală disponibilă pentru Rabla Clasic rămâne aceeași, de 145 de milioane de lei, însă, pentru ca persoanele fizice să beneficieze de o suplimentare a numărului de tichete, va fi realizat un transfer din fondurile alocate persoanelor juridice.

Am avut multe solicitări din piață, de aceea luni, după ce redeschidem aplicația, dăm drumul la rezervă. Intenționăm să ajungem la peste 15.000 de tichete electronice pentru persoane fizice”, ne-a precizat președintele AFM, Istvan Jakab.

Aplicaţia PSIPAN (Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional) este un software administrat de către AFM cu dublu rol: de gestionare a bugetului alocat programului şi a primelor de casare acordate în cadrul acestuia; de stocare şi verificare a informaţiilor privind proprietarii înscrişi şi autovehiculele uzate.

Programul Rabla Clasic

În data de 8 iulie 2016, la doar trei săptămâni de la lansarea Programului Rabla Clasic 2016, toate cele 13.000 de tichete
electronice disponibile pentru persoanele fizice au fost deja rezervate. Dintre acestea, peste 9.000 îndeplineau toate cerinţele privind înscrierea la producători, validarea informaţiilor și finalizaser[ procedurile de casare şi radiere.

Cuantumul primei de casare este de 6.500 lei, la care se adaugă câte un ecobonus la achiziţionarea unui autovehicul nou, cu posibilitate de cumulare, pentru fiecare dintre următoarele caracteristici, astfel:

  • un ecobonus în valoare de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou;
  • un ecobonus în valoare de 1.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

Sursa: FloteAuto

Adaugati comentariu