Programul RABLA – Noua regulă îi face fericiți pe românii care vor mașină nouă!

Sursa foto Radio Timisoara Programul Rabla

Mașinile vechi care sunt date la casat nu mai au nevoie de ITP valabil. Anunțul surprinzător a fost făcut de Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Noua directivă schimbă radical Programul RABLA.

Astfel, și românii care au mașini vechi fără drept de circulație pe drumurile publice, în curte sau în paracarea din fața blocului, pot primi acum un tichet RABLA, în schimbul lor, în vederea achiziționării unui autovehicul nou.

„Interesul nostru este sa le scoatem de peste tot, din parcări, din curțile oamenilor, nu avem nevoie să blocăm acest sistem, care este derulat de foarte mult timp și care funcționează foarte bine „, explică ministrul Gavrilescu.

Când demarează Programul RABLA?

Anul trecut, Grațiela Gavrilescu anunțase că, începând cu 2019, cei care vor solicita ajutor financiar de la stat pentru a înlocui mașina veche cu una nouă, vor fi obligați să predea pentru casare exclusiv mașini cu ITP valabil. Programul viza astfel reducerea nivelului de poluare eliminând exclusiv mașinile mai vechi de 8 ani funcționale, cu drept de circulație pe drumurile publice.

Guvernul a aprobat, săptămâna aceasta, bugetul pentru cea de-a 15-a ediție a programelor RABLA și RABLA Plus. 322 de milioane de lei au fost alocate în vederea reîntineririi parcului auto de la noi din țară. Vezi câți români vor avea șansa să primească un tichet în 2019.

Sursă foto: radiotimisoara.ro

Adaugati comentariu