Câți români vor avea șansa să-și ia mașină prin programul RABLA?

Rabla ministrul mediului

Demarează programul RABLA 2019, după aprobarea bugetului de către guvern. Este cea  de-a 15-a ediție a programului care îi ajută pe români să-și ia mașină nouă.

RABLA este cel mai longeviv program guvernamental. 322 de milioane de lei este bugetul alocat, ceea ce se traduce prin 35.000 de tichete oferite românilor interesați să renunțe la mașina mai veche de 8 ani pentru una nouă, mai puțin poluantă. Cine vrea să prindă un tichet, trebuie însă, să se grăbească. Anul trecut, jumătate dintre tichete s-au dat în prima săptămână.

Ca în fiecare an, dacă cele 35.000 de tichete vor fi epuizate, programul Rabla ar putea primi fonduri noi în toamnă. Ministrul Mediului a dezvăluit că, în total, prin intermediul acestui program, s-au casat aproximativ 700.000 de autovehicule vechi, care au fost înlocuite cu peste 550.000 de modele nepoluante.

Rabla pentru București – 9000 de lei de la Primărie, ca să-ți casezi mașina veche

Va continua și programul Rabla Plus, prin care se finanțează achiziția de mașini cu emisii reduse sau zero. Suma alocată pentru achiziționarea mașinilor electrice și hibride este de 93 de milioane de lei. Eco-voucher-ul ajunge la aproximativ 10.000 de euro pentru mașini electrice, ceea ce îl poziționează printre cele mai consistente din Europa.

Pornește și programul dedicat înlocuirii electrocasnicelor vechi cu echipamente noi cu un consum redus de energie, căruia i s-a alocat suma de 40 de milioane de lei.

Adaugati comentariu