Rabla pentru București: 9000 lei de la Primărie ca să-ți casezi mașina veche

Rabla pentru București: 9000 lei de la Primărie ca să-ți casezi mașina veche Casare

Primăria Capitalei va acorda 5.000 de vouchere pentru achiziționarea de mașini noi. Fiecare voucher va avea o valoare de 9.000 de lei. Bonusurile sunt rezervate exclusiv celor care au domiciu stabil și mașina înmatriculată în Capitală.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a participa la acest program

Programul se adresează atât persoanelor fizice, cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti, cu vârsta minimă de 18 ani, proprietari unici ai autovehiculelor uzate si care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat, cât şi persoanelor juridice, cu sediul social in Municipiul Bucureşti, proprietari unici ai autovehiculelor uzate, care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat şi nu au fost condamnate pentru infracţiuni împotriva mediului.

Primaria Capitalei îşi propune, astfel, eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza municipiului Bucureşti şi acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 lei/ eco-voucher în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi ”prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetica superioară, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

În cadrul programului se vor putea înscrie cel mult 6.000 de persoane pe principiul „primul venit, primul servit”, iar Primăria va selecta 5.000 de persoane pe care le va considera eligibile. Primăria va lansa aplicaţia PEVAUTO unde se va urma procedura de înregistrare a proprietarului autovehiculului uzat, iar aplicaţia va genera fiecărui proprietar înregistrat un cod unic. Aici poate fi consultat regulamentul.

Perioada de înscriere în program a participanţilor (proprietarilor de autovehicule uzate) va fi comunicată pe site-ul PMB cu minimum trei zile înainte de data programată pentru deschiderea sesiunii de înregistrare.

Pe de altă parte primăria Capitalei vrea să deconteze combustibilul până la valoarea de 500 de lei pe lună pentru părinții din zona București-Ilfov care folosesc în comun mașinile proprietate personală pentru a-și duce copiii la școlile din București la care învață.

Măsura este propusă pentru decongestionarea traficului din oraş, potrivit unui proiect de hotărâre

Adaugati comentariu