Proiect de lege – Primăria dă vouchere pentru mașini noi

Rabla pentru București: 9000 lei de la Primărie ca să-ți casezi mașina veche Casare

Primăria Capitalei are în plan acordarea a 5.000 de vouchere pentru achiziționarea de mașini noi. Fiecare voucher va avea o valoare de 9.000 de lei. Bonusurile sunt rezervate exclusiv celor care au domiciu stabil și mașina înmatriculată în Capitală.

Casarea unei mașini vechi va aduce bucureștenilor un voucher care va putea fi utilizat pentru achiziționarea unui vehicul cu emisii reduse. Astfel, bucureștenii vor putea beneficia de bonusul acordat de Primărie pentru a-și cumpăra mașini cu motor pe benzină, hibride sau electrice. Programul interzice folosirea voucher-ului de la Primărie pentru cumpărarea unei mașini cu motorizare diesel.

Bugetul pentru programul Rabla Clasic 2018 s-a epuizat

„Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentur a achiziţiona autoturisme noi cu norme de plouare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel şi alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel şi electrice. (…) Sumele necesare implementării programului vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), ce va avea loc în zilele următoare.

Prima fază a proiectului ar include 5.000 de vouchere, care sunt disponibile și pentru persoane juridice cu sediul în București. 7.470 de mașini noi a adus anul trecut pe străzile Bucureștiului programul Rabla Clasic. Încă nu există informații referitoare la cumularea voucher-ului Rabla Clasic cu cel venit din partea Primăriei.

Rabla Plus – Cine își ia mașină electrică

poate cere până la 45.000 de lei de la stat

Noul plan al PMB face parte din proiectul de curățare a aerului din zona Capitalei. Proiectul integrează și măsuri radicale, cum ar fi proiectul Primăriei București de a interzice circulația mașinilor în oraș pe durata unui weekend.

Adaugati comentariu