Programul Rabla 2016, suplimentat cu aproape 2.000 tichete

programul rabla 2016

Programul Rabla 2016 a fost suplimentat cu aproape 2.000 de tichete. Mai precis, 1.846 de vouchere eletronice pot fi accesate de persoanele fizice, începând din 12 octombrie.

Suplimentarea Programului Rabla este estimată la circa 12 milioane de lei. Bugetul alocat initial, pentru acest an, a fost de 220 de milioane de lei, din care 75 milioane de lei alocate extensiei ‘Rabla Plus’, pentru achizitionarea de autovehicule noi electrice si electrice hibride.

„Anul acesta Programul Rabla a atins un succes istoric in cei 12 ani de cand functioneaza: a fost primul an in care tichetele electronice au fost epuizate in mai putin de trei saptamani si primul an in care Ministerul Mediului decide doua suplimentari de buget.”, a declarat Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Ramane in vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesarii suplimentare a doua eco-bonus-uri, care se adauga la tichetul standard: 750 de lei pentru o masina al carei motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, respectiv 1.500 lei pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

Daca masina noua respecta ambele criterii, un cetatean poate beneficia de ambele eco-bonus-uri, putand sa ajunga, cu tot cu prima de casare, la o finantare de 8.750 de lei care va fi suportata de AFM din costul masinii noi.

In cazul ”Rabla Plus”, romanii care vor sa aleaga o masina ce nu polueaza beneficiaza din partea AFM de doua tipuri de eco-tichete: un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achizitionarea unui autoturism nou electric-hibrid si un eco-tichet de 20.000 de lei pentru masinile noi 100% electrice.

1 thought on “Programul Rabla 2016, suplimentat cu aproape 2.000 tichete”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top