Proiect de lege: parcarea pe trotuar – interzisă!

Parcare interzisa proiect de lege pentru ridicarea masinilor

Vă spuneam ieri despre proiectul de lege care va reglementa ridicarea mașinilor parcate ilegal. Acesta va taxa inclusiv proprietarii care vor parca pe trotuar, în anumite condiții. Haideți, deci să înțelegem: dacă acest proiect va fi votat, va mai fi permisă în vreun caz parcarea pe trotuar?

Răspunsul este simplu: nu, nu mai avem voie să parcăm pe trotuar. Punct. Totuși, Ministerul Apărării și Internelor, cu mărinimia-i arhicunoscută, stipulează și excepția:

“Singura excepție va fi aceea în care administratorul drumului public poate permite, cu avizul poliției rutiere, oprirea sau staționarea, parțial sau total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate și semnalizate în mod corespunzător”.

Bun. Să ne imaginăm că de mâine legea va intra în vigoare. Cât timp credeți că le va lua primăriei și poliției să se pună de acord asupra locurilor în care se poate parca pe trotuar? Apoi, cât timp credeți că va dura până ca locurile de parcare de pe trotuar să fie semnalizate? Așa mă gândeam și eu. Ei bine, în tot acest timp, mașinile parcate pe trotuare sunt victime sigure ale amenzilor și ridicărilor.

Sunt șofer în aceeași măsură în care sunt și pieton, și biciclist. Detest să fiu nevoit să ocolesc mașinile parcate aiurea și aș susține o astfel de lege, în măsura în care aș ști că va fi interpretată corect. Dar asta nu se va întâmpla, și nimeni nu mă poate convinge că mă înșel! Trăim într-o țară în care totul este interpretabil, dar în defavoarea omului de rând.

Parcare interzisa proiect de lege pentru ridicarea masinilor

MAI propune, într-un interval foarte scurt, două legi ce vor avea un impact uriaș asupra șoferilor: ridicarea mașinilor parcate ilegal, concomitent cu reducerea SUBSTANȚIALĂ a numărului locurilor de parcare! Poate că nu înțelegem anvergura lor momentan, însă când ne vom lovi de ele, va fi prea târziu! Iar legiuitorii pun restricții perfect conștienți de lipsa parcărilor, chiar și în condițiile actuale, în loc să ofere soluții!

Mă întreb – ce nebun ar sări o bordură cu mașina, dacă ar avea loc de parcare amenajat pe marginea drumului sau în spațiile actualmente virane? Cine și-ar risca vopseaua, supărând un pieton care nu are loc pe trotuar? Nimeni!

Așa că, dragi conducători ai țării, care reprezentați interesul cetățeanului, vă mulțumim pentru că ne explicați ce NU trebuie să facem, fără să ne oferiți o soluție!

6 thoughts on “Proiect de lege: parcarea pe trotuar – interzisă!”

 1. Solutie:
  1. Daca nu ai parcare la bloc, nu iti cumperi masina!
  2. Daca nu ai parcare unde ai nevoie sa ajungi, nu te duci cu masina, sau parchezi in mod legal acolo unde gasesti (chiar daca la 1km departare) si nu exact in fata magazinului, bancii unde ai nevoie sa te duci.

 2. Bogdan Grigorescu

  Sunt absolut de acord cu parcarea la 1 km de bancă, și nici eu nu merg cu mașina des prin oraș. Mi se pare o dovadă de masochism fără margini! Sunt de acord și cu ideea de a nu parca pe trotuarele pe care nu este loc suficient, și o susțin. Însă alta este problema pe care-am semnalat-o în articol: dintr-un zel pe care cu toții știm că-l au polițiștii (la a amenda, firește!), combinat cu o întârziere pe care cu toții știm c-o au primăriile (la a trasa marcaje), o să asistăm la niște situații în care amenzile or să curgă chiar și acolo unde nu e cazul!

 3. Ai masina? La blocul unde stau eu sunt 8 locuri de parcare la 29 de apartamente, cineva trebuie sa astepte dupa mosu de la ap x care nu si-a miscat tabla de 4 ani dar da cei 50 de lei pe parcare? nu inteleg chestia asta, nu ai loc de parcare nu iti lua masina, ca si cum as zice, nu urca in metrou daca nu ai loc pe scaun.. sa fim seriosi.

 4. oamenii isi iau masina s-o foloseasca…. se duce cand are nevoie si se-ntoarce cand termina… si sa nu depinda de alte mijloace de transport. dar daca la bloc sunt 25 de masini si 12 locuri de parcare…fiecare va incerca sa-si rezolve problema… imbecilul cu ” nu-ti lua masina daca n-ai loc de parcare..” nici nu stie ce vorbeste…habar n-are cum merg lucrurile… dupa capu’ lui, cu mintea odihnita, masina se parcheaza mereu in acelasi loc… daca mergi la hotel 4 zile, ce treaba ai cu parcarea de-acasa…??? da’si da cu parerea…de’, e si el un om avizat…. un dobitoc…

 5. Bogdan Grigorescu

  Ideea e OK, dar e un pic aiurea sa jignim pe cineva doar pentru ca are alta parere… Parerea mea! 🙂

 6. eu sunt perfect de acord cu florinakis…trebuie sa fii extrem de imbecil sa scoti asemenea baliverne pe gura…si din pacate in Romania sunt foarte multi asa…de aici apar si dispar tot felul de legi stupide.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top