Proteste violente la Paris. Oamenii se revoltă împotriva scumpirii carburanților

scumpirea carburanților

Au loc proteste violente la Paris, acolo unde mii de oameni au ieșit din nou în stradă pentru a protesta împotriva scumpirii carburanților. Autoritățile au reținut cel puțin 15 persoane.

Protestatarii au forțat baricadele instalate de forțele de ordine pe cel mai mare bulevard parizian, Champs Elysees. Au aruncat cu pietre și sticle în cei care încercau să le blocheze avansarea. Autoritățile au decis să apeleze la gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i răspândi pe cei violenți. Șase mii de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru a pune capăt conflictelor.

În urma ciocnirilor, primăria din Paris a decis închiderea a șapte stații de metrou. O nouă serie de proteste este programată pentru astăzi în toată Franța. Manifestanții amenință că vor produce blocaje pe drumuri importante din Hexagon, pentru a-și arăta nemulțumirea față de scumpirea carburanților.

Cu ce mașină se deplasează președintele Franței, Emmanuel Macron

Mișcarea de protest determinată de scumpirea carburanților poartă denumirea “Vestele Galbene” și a fost declanșată în Franța pe 17 noiembrie. Sute de mii de persoane au participat la demonstrațiile prin care își arată nemulțumirea pentru scumpirea în valuri a combustibililor. De la 1 ianuarie 2019, se anunță o nouă majorare.

Valul de proteste provocat de scumpirea carburanților este mai slab în această săptămână, când aproximativ 81.000 de persoane au ieșit în stradă. Săptămâna trecută, Ministerul de Interne al Franței estima un număr de aproximativ 300.000. Guvernul francez a anunțat că nu se va lăsa intimidat.

Sursă foto: France24.com

Adaugati comentariu