Rabla 2019 începe în forță! Câte tichete au fost deja rezervate?

Programul Rabla 2019

Viteza cu care sunt accesate tichetele disponibile în Programul Rabla 2019 depășește cifrele înregistrate în anii anteriori. Astfel, Ministerul Mediului raportează că 4.000 de tichete au fost rezervate în primele șase ore de la demararea programului.

Programul Rabla 2019 a debutat vineri, 12 aprilie, la ora 10, iar viteza cu care tichetele au fost rezervate i-a uluit pe cei de la Minister: „Spectaculos! Vineri s-a dat startul Programului Rabla, iar în intervalul 10:00-16:00 au fost rezervate deja peste 4.000 de prime de casare!”

Prima de casare este, în continuare, de 6.500 de lei, la care se adaugă bonusurile obținute de cei care achiziționează mașini cu emisii reduse: 1.000 de lei pentru autovehiculele cu emisii sub 96 de gramde de dioxid de carbon pe kilometru și 1.700 de lei pentru cele cu sistem de propulsie hibrid. Astfel, mașina nouă achiziționată poate costa cu 9.200 de lei mai puțin decât prețul de listă.

Programul RABLA – Noua regulă îi face fericiți pe românii care vor mașină nouă

Bugetul rezervat anul acesta programului Rabla este de 320 de milioane de lei, ceea ce echivalează cu 35.000 de tichete disponibile. Programului Rabla Plus i-au fost alocate fonduri în valoare de 93 de milioane de lei, pentru 2.000 de mașini electrice și 4.600 de mașini plug-in hybrid.

Înainte ca programul să demareze, Guvernul a decis că mașinile oferite spre casare nu necesită ITP valabil.

“Le doresc (n.r. românilor) success să-și achiziționeze o mașină nouă. Îmi doresc foarte mult ca programul pe care azi îl lansăm să se dovedească şi în această ediţie a fi unul iubit de români şi care să poată să aducă un plus din toate punctele de vedere pentru noi toţi”, a declarat Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, scrie Economica.net.

O veste bună vine pentru cei care nu mai prind un tichet în această primăvară. Ca și anul trecut, bugetul va fi, cel mai probabil suplimentat în toamnă. Astfel, numărul tichetelor s-ar putea dubla.

Adaugati comentariu