Radare ascunse sau la vedere? Ce a votat Senatul?

Radar

Dezbaterea referitoare la radare ascunse sau la vedere se apropie de final, la doi ani de la punerea sa în dezbatere în 2017. Proiectul de lege în formă modificată trebuie să treacă acum din nou prin Parlament.

Astfel, conform proiectului, polițiștii rutieri nu vor mai avea voie să instaleze radare pe mașini neinscripționate. Propunerea interizce și folosirea radarelor tip pistol la mai mult de zece metri distanță de mașina de poliție. Oamenii legii vor fi obligați să poarte uniform specifică, de asemenea, inscripționată.

Proiectul de act normativ c ear urma să modifice articolul 109 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, nu este nou. Propunerea reușise să treacă de Parlament, dar președintele României a trimis măsura la Curtea Constituțională a României, care a declarat-o parțial neconstituțională.

Proiectul a revenit acum în Parlament, iar Senatul a votat în favoarea sa. Pentru a ajunge în Monitorul oficial, acesta, în formă modificată, are nevoie și de votul favorabil al deputaților.

Ce amendă a luat șoferița care a condus pe contrasens pe autostradă?

Propunerea legislative susține și posibilitatea de a plăti doar jumătate din minimul amenzii contravenționale de până la 20 de puncta-amendă (2.900 de lei) direct la polițistul care constată abaterea. Această măsură legislativă fusese eliminate din legislația rutieră în 2018.

 

Adaugati comentariu