Raliuri: Care este cel mai mare pilot de raliuri din toate timpurile?

The greatest WRC Driver

Pasionații de raliuri din întreaga lume trebuie să aleagă „The Greatesc Driver of All Time”  printr-un sondaj on-line realizat de WRC. Votul începe zi!

Foto:wrc.com

The greatest WRC Driver

Câștigătorul va fi dezvăluit la finalul unui maraton on-line de o lună, sponsorizat de Pirelli și organizat de WRC. Fanii acestui sport, dar și un juriu format din jurnaliști experți ai domeniului vor vota pentru cei mai buni piloți care se confruntă virtual într-o serie de dueluri.

Seria celor 18 campioni mondiali încoronați de la apariția Campionatului Mondial de Raliuri în 1979 (WRC) este completată cu doi piloți care au beneficiat de un  wildcard – nominalizați în funcție de performanțe – pentru a se forma o grilă  inițială de 20 de piloți de top.

 Care este cel mai mare?

Dar mai ales ce definește acest lucru? Poate fi vorba de titluri sau de victorii. Sau alți factori precum, viteza pură, curajul, cunoștiințele tactice, cunoștiințele mecanice. Sau toate acestea la un loc.

Alegerea de tip turneu piramidal va pune piloții într-un concurs de tipul unul împotriva celuilalt. În fiecare zi, fanii pot avea șansa să voteze pentru pilotul favorit din fiecare echipă, panelul fiind prezentat pe site-ul oficial www.wrc.com

The greatest WRC Driver

Votul fanilor va conta în proporție de 40 de procente pentru rezultatul fiecărui pilot. Acest vot va fi  combinat cu decizia a șase jurnaliști experți, al căror vot  va aduce 10 procente de fiecare, la rezultatul final.

Cei 20 de piloți au fost aleși pe baza titlurilor, a victoriilor în raliuri și a podiumurilor.

Ultimele 8 poziții participă la o rundă de calificare, cei patru câștigători ce ies din duelurile directe, se alătură celor 12 poziții principale.

Din seria de opt runde, ulterioare, câștigătorii ajung în sferturile de finală, după care în semi-finală. Ultimul duel ne va da The Greatest WRC Driver (cel mai amare pilot din toate timpurile din Campionatul Mondial de Raliuri).

The greatest WRC Driver

Panelul inițial

Piloții și locurile lor: 1. Sébastien Loeb; 2. Sébastien Ogier; 3. Tommi Mäkinen; 4. Juha Kankkunen; 5. Marcus Grönholm; 6. Carlos Sainz; 7. Miki Biasion; 8. Walter Röhrl; 9. Colin McRae; 10. Didier Auriol; 11. Hannu Mikkola; 12. Björn Waldegård; 13. Petter Solberg; 14. Ott Tänak; 15. Stig Blomqvist; 16. Timo Salonen; 17. Ari Vatanen; 18. Richard Burns; 19. Markku Alén; 20. Jari-Matti Latvala.

Juriul format din junraliștii experți în WRC: Julian Porter (WRC comentator), Marco Giordo (Autosprint-Italia), Reiner Kuhn (Motorsport aktuell –  Germania), David Evans (DirtFish, USA), Loic Rocci (AUTOhebdo – Franța) și José-Manuel Gonzàlez (comentator WRC+ All Live -Spania).

Competiția începe azi 6 aprilie, votanții trebuie să aleagă câștigătorii următoarelor dueluri:

Petter Solberg v Jari-Matti Latvala

Ott Tänak v Markku Alén

Stig Blomqvist v Ari Vatanen

Timo Salonen v Richard Burns

Câștigătorii fiecărei runde vor fi anunțați  mâine. Următoarea rundă se va derula pe 8 aprilie, rezultatele urmând a fi anunțate pe parcursul următoarelor 8 zile cu câte un dusel pe zi.

The greatest WRC Driver

Pe aceeași temă te-ar mai putea interesa și:

Un fotograf români în WRC

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top