Un fotograf român în WRC – Campionatul Mondial de Raliuri

Weekend-ul trecut a avut loc penultima etapă a sezonului 2015 din Campionatul Mondial de Raliuri – WRC, RallyRACC Catalunya-Costa Daurada. Competiţia a fost câştigată de norvegianul Andreas Mikkelsen. Una dintre trăsăturile inedite ale acestui raliu, cel puţin din punctul nostru de vedere, a fost că am avut fotografi români pe probele speciale, care ne-au dat posibilitatea să vă oferim această galerie foto de excepţie.

Instantaneele surprinse în WRC sunt mai mereu spectaculoase, fiind operele unor fotografi experimentaţi şi talentaţi, care sunt specializaţi pe această disciplină. De data aceasta, printr-o împrejurare, avem o galerie foto aparte realizată de un român. Este vorba de Sorin Pop, colaboratorul AutoExpert pe latura de motorsport, care a îmbinat plăcutul cu utilul în Spania şi a reuşit să-şi pună amprenta asupra concursului.

WRC Spania 2015-Sorin Pop-AutoExpert

Sorin a pornit spre Catalunya în concediu şi în postura de pasionat şi spectator de raliu. Deşi a încercat să se acrediteze ca fotograf pentru această competiţie, nu a reuşit, procedurile fiind prea complicate. Totuşi, nu-şi putea lăsa ˝prietenul˝, aparatul foto, acasă şi, ajutat ca întotdeauna de soţia sa, tot fotograf, a reuşit ca din postura unui spectator obişnuit (fără facilităţile de poziţionare de care se bucură fotoreporterii cu acreditare media) să-şi pună talentul în practică.

WRC Spania 2015-Sorin Pop-AutoExpert

Am făcut o selecţie de cadre care surprind foarte bine atmosfera de pe probele din Spania, spectacolul total oferit de actorii principali din WRC dar şi de miile de fani înfocaţi. RallyRACC Catalunya-Costa Daurada a fost câştigat de echipajul Andreas Mikkelsen/Ola Floene (Volkswagen Polo WRC), duo aflat la primul astfel de succes din carieră. Ca o provocare, vă lăsăm pe dumneavoastră să găsiţi singurul automobil de concurs înmatriculat în România care s-a aliniat la start în Spania (vă garantăm cu îl veţi descoperi cu puţină atenţie!).

WRC Spania 2015-Sorin Pop-AutoExpert

Sorin Pop este fotograf profesionist şi este omul din spatele proiectului RallyZoom.ro. Pe lângă alte activităţi, participă la competiţiile naţionale de automobilism, organizate de Federaţia Română de Automobilism Sportiv din anul 2010. În cele cinci sezoane complete a realizat, împreună cu soţia sa, aproximativ 1.000.000 de fotografii. Din 2014 este fotograful oficial al celei mai puternice şi bine organizate echipe din România, Napoca Rally Academy, iar de ceva ani este şi colaboratorul nostru, la AutoExpert.

WRC Spania 2015-Sorin Pop-AutoExpert
SORIN POP

3 thoughts on “Un fotograf român în WRC – Campionatul Mondial de Raliuri

  1. Sunt mandru ca-l cunosc pe Sorin! Este foarte dedicat in ceea ce face, dar putini sunt cei care stiu ce se ascunde in spatele acestor poze de exceptie, cata munca, rabdare, oboseala dusa pana la epuizare si nu in ultimul rand, cheltuiala. Experienta foarte bogata si talentul isi pun din nou amprenta pe fotografiile lui si felicit AutoExpert pentru stralucita idee a acestui articol, care vine ca o incununare a muncii depuse de Sorin, aflat, practic, in concediu.

Adaugati comentariu