Range Rover Sport SV model 2024 – 0-100 km/h în 3,6 s, 290 km/h

Range Rover Sport SV autoexpert.ro

Noul Range Rover Sport SV model 2024 este cea mai puternică versiune din istoria modelului. 

Cu riscul de a nu păstra tipicul unei știri, nu mai pierd vremea. Motor V8 twin-turbo de 4,4 l. Putere maximă: 635 CP. Cuplu maxim: 750 Nm. Noul Range Rover Sport SV este mai potent cu 60 de cai și 50 Nm decât fostul SVR. Precedenta generație era animată de un V8 de 5.0 l, dopat cu compresor mecanic.

Superioritatea noii unități se traduce printr-un demaraj 0-100 km/h în 3,6 s și prin viteza maximă de 290 km/h. Emisiile de CO2 sunt cu 15% mai mici, iar consumul a scăzut în consecință.

Aceste performanțe dinamice nu se datorează exclusiv motorului. Toate subansamblurile au fost revizuite. Printre ele – primul set de jante de serie pe 23 de inchi, realizate din fibră de carbon. În premieră pentru companie, frânele sunt realizate din carbon și ceramică. Au fost modificate elemente de aerodinamică, iar capota motorului a fost confecționată din carbon. Per total, greutatea a scăzut cu până la 76 kg.

Suspensia unică a lui Range Rover Sport SV

O altă premieră absolută este suspensia. Aceasta dispune de o combinație de – cităm – ”amortizoare hidraulice interconectate, arcuri pneumatice reglabile pe înălțime și control al tangajului”. Nu mai mai există, astfel, bare antiruliu. Garda la sol a versiunii SV este cu 10-25 mm mai mică decât a celorlalte, în funcție de modul de rulare selectat. Sunt disponibile direcție integrală, torque vectoring și tracțiune integrală permanentă. În plus, există și un mod de rulare SV cu reglaje radicale.

Direcția este cel mai puțin demultiplicată din gamă, șasiul a fost modificat, unghiurile suspensiei – schimbate. Anvelopele pe spate au lățimea 305 (o premieră în istoria modelului) iar cele de pe față – 285. Astfel, forța de accelerare ajunge la 1,1 G, cu 22% mai mult decât fosta.

Citește pe autoexpertCe a adus nou faceliftul lui Velar 💡

Primele exemplare vor fi rezervate unei clientele exclusiviste. Ele fac parte din echiparea Edition One și vin cu dotări, finisaje și combinații cromatice tipice. Fiecare exemplar are deja alocat un client. Toți clienții se vor bucura de noul sistem Body and Soul Seat (BASS). Astfel, sistemul citește melodia redată de sistemul Meridian cu 29 de difuzoare și generează vibrații în scaune. Totodată, el poate influența și fluctuațiile ritmului cardiac. Astfel, îmbunătățește starea de spirit a pasagerilor.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top