Recall pentru McLaren Senna și alte modele ce prezintă risc de incendiu

Constructorul britanic McLaren recheamă în service 2.763 de exemplare Senna, 570 GT, 720S și GT. Toate aceste modele prezintă risc de incendiu.

McLaren recheamă în service patru modele din gama sa de supercar-uri pentru a remedia o serie de probleme ce pot duce la incendierea mașinii. Recall-ul afectează aproape 2.800 exemplare din gama de modele Senna, 570GT, 720S și GT.

Informarea a fost făcută de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), organizația americană responsabilă cu securitatea automobilelor vândute pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Informarea spune că un element din spumă folosit pentru insulare fonică și montat sub rezervorul de carburant poate reține umezeală, iar în timp acest lucru duce la corodarea materialelor. Pot apărea, astfel, pierderi de combustibil și există risc de incendiu.

McLaren va rechema în service toate modelele afectate și înlocui rezervorul de carburant acolo unde este necesar. Pentru modelul McLaren Senna este a doua rechemare în service, după ce compania britanică a trebuit să repoziționeze o serie de cabluri din compartimentul motor. Din cele 2.800 de exemplare afectate de problema unui potențial incendiu, 500 de unități sunt McLaren Senna.

McLaren Senna este un supercar echipat cu motor V8 biturbo de 4.0 litri ce dezvoltă 800 CP și un cuplu motor de 800 Nm. Senna cântărește doar 1.189 kilograme, fiind construit cu materiale ușoare ca fibra de carbon. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în sun 2.5 secunde.

McLaren Senna Novitec – 900 CP

via motor1

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top