900 CP pentru McLaren Senna Novitec

McLaren Senna Novitec 900CP

Cu peste 900CP McLaren Senna Novitec atinge suta în 2,7 secunde. Novitec, specializat în modificarea supercar-urilor, a luat una bucată McLaren din cele 500 ale ediției limitate McLaren Senna și a scos peste 900CP din motorul V8 de patru litri supraalimentat.

Foto:novitec

Deși nu mai este un secret pentru nimeni că scena tuningului este de mult timp în declin, pe de o parte pentru că producătorii oferă o marjă din ce în ce mai mică pentru modificări, iar pe de altă parte pentru că legal nu se mai pot face prea multe fără a fi influențate siguranța sau normele de poluare, din când în când mai intră în scenă câte un model care îți taie respirația.

 

Succesorul lui McLaren P1 vine în 2024 și va fi Plug-In Hibrid

McLaren Speedtail a atins 403 km/oră în testele dinamice finale

Noul McLaren Elva – Informații și fotografii oficiale

Novitec s-a gândit însă că nimic nu e imposibil și s-a apucat să modifice în stil propriu, o supersportivă produsă în serie limitată: McLaren Senna produs în doar 500 de exemplare.

Atunci când 800CP nu mai sunt de ajuns!

Un adevărat sprinter al șoselei acest ultraușor supercar de doar 1198kg ce poartă numele legendarului Ayrton Senna, iese din fabrică cu 800CP, grație motorului V8 de patru litri.

Novitec s-a gândit însă că nu sunt suficienți și s-a apucat să umble puțin la gestiunea electronică a motorului, de unde, cu ajutorul unui sistem propriu de control plug-and-play a mai stors încă 102CP.

Oricum noile performanțe nu ar fi putut fi atinse fără un nou sistem de evacuare, realizat din Inconel, un aliaj high-tech cu două evacuari ce au diametrul de 95mm.

McLaren Senna Novitec
McLaren Senna Novitec

900 CP pentru McLaren Senna Novitec

Complementar acestei creșteri de performanță, Novitec a crescut și cuplul motor cu 88Nm.

În urma modificărilor, McLaren Senna Novitec atinge suta în 2,7 secunde, iar după doar 6,5 secunde vitezometrul arată 200km/h. Cu trei zecimi mai bine decât în cazul modelului de producție. Viteza maximă a rămas aceeași, respectiv 335km/h.

Novitec nu a efectuat modificări la pachetul aerodinamic, dar tunerul a montat noi roți cu jante Vossen, cu diametrul de 20 de inchi pe față și 21 pe spate. Jantele cu un design special cu 7 spițe și piuliță centrală sunt disponibile în 72 de culori. Anvelopele sunt Pirelli P Zero de 255/30 în față, respectiv 325/25 pe spate.

Citește și:

McLaren P1 făcut praf

Adaugati comentariu