Succesorul lui McLaren P1 vine în 2024 și va fi Plug-In Hibrid

Succesorul lui McLaren P1

McLaren lucrează la succesorul lui McLaren P1 care va apărea în 2024, cum a declarat șeful lui McLaren Mike Flewitt revistei britanice Autocar. 

Succesorul lui McLaren P1 va fi al cincilea model al gamei de top Ultimate Series după F1, P1, Speedtail și Elva.

Fără parbriz, Elva (în fotografie) este inspirat după mașinile deschise de curse dezvoltate de Bruce McLaren în anii 60.

Propulsat de V8-ul bi-turbo de 4,0 litri, Elva dispune de 815 CP și 800 Nm trimiși punții spate prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj și 7 trepte. Doar 249 exemplare se vor construi la un preț de 1,7 milioane euro.

Citește totul despre McLaren Elva

Mike Flewitt a declarat revistei britanice Autocar că ne putem aștepta să vedem succesorul lui McLaren P1 în 2024 adăugând că va fi electrificată dar nu a dat detalii despre motor.

El a precizat doar că “evident propulsia va fi pur electrică sau hibridizată”.

Flewitt sugerează că îi plac mașinile electrice dar că timpii de încărcare creează încă multe restricții.

“Gândiți-vă la un McLaren 765LT electric. Mulți clienți se duc cu ea pe circuit. Dacă ar fi cu propulsie electrică 100% ar merge 30 minute în regim de cursă și apoi trebuie să îl bagi la priză până a doua zi. Nu e o situație plăcută. ”

Masa mare a unei mașini electrice contravine de asemenea cu ideea de mașină sport.

De aceea, noi credem că sistemul de propulsie al succesorului lui McLaren P1 va fi de tip Plug-In Hybrid ca și la P1 dar layoutul va fi diferit.

P1 avea un motor V8 bi-turbo de 3,8 litri cu 737 CP și un motor electric de 179 CP care antrenau ambele puntea spate, livrând în total 916 CP. Motorul electric putea propulsa singur mașina pe o distanță de 11 km, datorită unei baterii de 4,7 kWh.

În cazul succesorului lui McLaren P1, revista britanică Autocar sugerează că propulsia ar putea fi formată dintr-un sistem hibrid V6 twin turbo și un motor electric care vor acționa puntea spate și un alt motor electric care va acționa puntea față.

Sistemul de propulsie hibrid V6 twin turbo combinat cu un motor electric va fi utilizat în premieră la noua generație Sport Series (570S, 570 GT).

Până acum, McLaren utiliza doar motoare V8 twin-turbo de 3,8 sau 4,0 litri.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top