Recall Toyota – Japonezii recheamă în service un milion de mașini hibride

Toyota C-HR (19)

Recall Toyota. Constructorul nipon recheamă în service peste un milion de mașini cu propulsie hibridă. Decizia a fost luată după descoperirea unor probleme la cablajele motorului, care pot genera un scurtcircuit și ulterior, chiar incendierea vehiculului.

Recall-ul vizează modelele hibride Toyota C-HR și Toyota Prius, construite în perioada iunie 2015 – mai 2018, produse în Japonia și comercializate în state din Europa, în Australia, în Statele Unite și alte țări din lumea întreagă. Aproximativ 1,03 milioane de mașini vor fi nevoite astfel să treacă pe la service.

Preturi Toyota C-HR in Romania: Cat costa noul SUV compact

Toyota a decis rechemarea în service după ce un client a semnalat un caz în care mașina sa a scos fum în urma unui scurtcircuit. Cazul a fost analizat de o comisie a Ministerului Transporturilor din Japonia, care a somat producătorul auto să rezolve problema de ordin tehnic.

Test drive Toyota C-HR 1.8L HSD – Atenție, a aterizat OZN-ul!

Inginerii au observat că că izolația cablurilor motorului se poate uza din cauza contactului cu o suprafață de protecție, produs de vibrațiile vehiculului și poate surveni astfel un scurtcircuit.

Un reprezentant Toyota, Jean-Yves Jault, anunță că cea mai mare parte a campaniei de rechemare în service va avea loc în Japonia. În Statele Unite, sunt vizate 192.000 de unități Prius, un model extrem de popular dincolo de Atlantic.

Adaugati comentariu