Toyota aduce la Frankfurt noul Prius

Într-o eră dominată de autovehicule hibride și electrice, Toyota se pregătește să ne prezintă noul Prius, direct de la Frankfurt. Aflat la cea de-a patra generație, Prius este declarat ca fiind atât cel mai bun hibrid de pe piață, cât și cel mai bine vândut din toate timpurile – peste 3.5 milioane de unități vândute la nivel mondial.

Primul lucru destul de evident este noua alură a hibridului, aflată in ton cu  de design adoptată de constructorul nipon – linii ascuțite, design nou și imagine agresivă. Noul Prius este construit pe platforma TNGA (Toyota New Global Architecture), platformă menită să îmbunătățească dinamicitatea automobilului.

Noul Prius dispune de un șasiu cu până la 60% mai rigid decât versiunea anterioară, un centru de greutate coborât pentru o mai bună manevrare cât și stabilitate mărită. Mai mult de atât, platforma  oferă o foarte bună protecție în cazul unui impact – pentru a completa acest amănunt, Toyota introduce în pachetul standard Safety Sense două moduluri noi pentru Prius – Adaptive Cruise Cotrol și Pre-Collision System cu protecție pentru pietoni, modul ce detectează potențialele coliziuni, avertizând sonor șoferul. 

Nu există încă detaii despre noile propulsoare hibride, oficialii Toyota limitându-se la a ne comunica cum că este vorba despre un motor cu totul și cu totul nou, cu eficiență mărită față de generația anterioară, cât și un raport de performanță crescut. Mai multe informații vom afla începând cu 17 Septembrie, cu ocazia lansării din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top