Reclamă interzisă în Marea Britanie pentru că promovează condusul iresponsabil

Polo condusul iresponsabil

Volkswagen a filmat o reclamă la noul Polo care a reușit să supere consiliul de cenzură al audio-vizualului din Marea Britanie. Spotul publicitar a fost interzis pentru că – spune autoritatea locală – promovează condusul iresponsabil.

Șoferul care apare în reclamă este neatent în timp ce se află la volan, bazându-se însă, pe sistemele de asistență și siguranță. Sistemul de frânare de urgență intervine într-o situație limită, atenționează șoferul prin apariția unui martor luminos în bord, apoi, pentru că acesta nu reacționează, aplică frânarea, evitând accidentarea astfel unui pieton.

VIDEO

Sunt însă imagini care i-au enervat pe cei care reglementeaASA (Advertising Standards Agency) a decis interzicerea difuzării reclamei care încalcă prevederile legii audio-vizualului. Conform acestora, “reclamele nu trebuie să tolereze sau să încurajeze condusul periculos, competitiv, nechibzuit sau iresponsabil. Reclamele nu trebuie să sugereze că rularea în siguranță este plictisitoare.”

Cea de-a doua reglementare invocată de ASA susține că reclamele lamașini “nu trebuie să exagereze beneficiile funcțiilor de siguranță sau să le sugereze clienților că funcțiile unui vehicul permit conducerea acestuia mai rapidă și în deplină siguranță.”

Volkswagen a reacționat rapid la decizia autorității, explicând că […]

Adaugati comentariu