Reguli pentru turiști, zboruri și hoteluri în Grecia

Reguli pentru tursti, zboruri si hoteluri in Grecia

Reguli pentru turiști, zboruri și hoteluri în Grecia. La începutul lunii mai guvernul elen a luat decizia de a implementa gradual o relaxare a măsurilor luate pentru oprirea răspândirii pandemiei de Covid-19. Scopul este readucerea Greciei la un nivel la care să repornească economia și turismul.

Foto: arhiva

Guvernul a anunțat un plan pe două luni pentru redeschiderea serviciilor în Grecia, în mai multe trepte. Revenirea la normalitate a început pe 4 mai prin redeschiderea unor magazine și a unor centre de prestări servicii, precum librării, difuzarea presei, produse electronice și frizerii/saloane de coafor.

Al doilea pas a început pe 11 mai prin redeschiderea altor tipuri de magazine. Această etapă va continua până pe 18 mai și apoi până pe 1 iunie. Datele exacte vor fi anunțate după 18 mai.

Reguli pentru tursti, zboruri si hoteluri in Grecia

Guvernul monitorizează situația

Planul guvernului se bazează pe monitorizarea 24 din 24 de ore a efectelor revenirii graduale la normalitate. Măsurile adoptate necesită în continuare respectarea distanțării sociale între proprietarii de magazine/vânzători și clienți, limitarea numărului de clienți în interior și obligativitatea utiliăzii măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, taxiuri, spitale și când sunt vizitați prestatorii de servicii și magazine.

De la 1 iunie, timp de o lună, vor fi implementați alți trei pași. Aceste trepte prevăd ridicarea graduală a restricțiilor de închidere a activităților una câte una, și redeschiderea piețelor astfel: mall-uri, restaurante în aer liber, cafenele, cinematografe de vară, hoteluri, parcuri de distracție, parcuri tematice, restaurante indoor, cafenele indoor. hoteluri sezoniere și resort-uri, precum și facilitățile pentru practicarea sporturilor.

În perioada următoare guvernul va anunța și alte măsuri pentru restaurante, petrecerea timpului liber, hoteluri, saloane de frumusețe, piscine și plaje.

De asemenea a fost deja anunțat că întrunirile cu un număr mare de oameni, precum festivaluri, concerte sau evenimente sportive cu spectatori, nu vor fi permise, cel mai probabil, în perioada de vară.

„Protocolul Unităţilor Turistice” ce se va aplica în sezonul estival 2020

Ministerul Turismului a prezentat un „Protocol al Unităților Turistice” care va fi însă revizuit pe baza recomandărilor Autorităţii Naţionale de Sănătate Publică din Grecia.
Reguli pentru tursti, zboruri si hoteluri in Grecia
Acesta curprinde planurile de măsuri ce trebuie adoptate de personalul din unitățile de cazare (serviciul de recepție, serviciile de curățenie, servirea mesei) până la măsuri ce privesc funcționarea piscinei și excursiile la obiective tursitice.
Fiecare unitate turistică , indiferent de dimensiune și tip, trebuie să implementeze propriul protocol pe baza acestor directive ale ministerului.
Printre acestea se numără, reducerea frecvenței cu care se face curat în camere pe durata sejurului (renunațrea la schimbarea zilnică a lenjeriei și prosoapelor, eliminare unor obiecte de folosință comună, precum meniuri, perne decor, prospecte, reviste, aparare de cafea, fiebărtoare, produse minibar etc)

De asemenea, obiectele indispensabile vor trebui acoperite cu o husă de unică folosință (telecomenzi TV, aer-condiționat), iar suprafețele textile (șezutul scaunelor, fotolii etc) vor trebui curățate cu aparare cu abur (70°C)

Reguli pentru tursti, zboruri si hoteluri in Grecia

Cele 9 reguli pentru turiști, zboruri și hoteluri în Grecia

Protocolul „Stay Safe” prezentat de Ministrul Tursimului din Grecia, Haris Theocharis prevede și o serie de reguli pentru turiști, companii aeriene și hotelieri:

Pentru zboruri:

  • Obligatoriu pentru un pasager care zboară spre Grecia: persoana trebuie să prezinte un certifcat de sănătate actual (aviz epidemiologic), nu mai vechi de 72 de ore, care să stipuleze că persoana nu este purtător de virus. Fără acest certificat (aviz) persoana nu se poate îmbarca.
  • NU vor exista locuri libere în avioane spre, din și în interiorul Greciei. Capacitatea avioanelor va fi utilizată la maxim pentru a sprijini astfel companiile aeriene.
  • Pentru zboruri cu o durată de până la patru ore nu se va servi mâncare pasagerilor, doar gustări preambalate.
  • Înainte de plecarea din Grecia, turiștii nu vor fi testați, în scopul evitării carantinării acestora în Grecia.

Pentru sejur:

  • Ministerul Turismului va închiria spații de cazare pentru fiecare zonă turistică din țară, care vor funcționa ca „hotel carantină”. Turiștii care vor fi depsitați pozitiv, vor fi carantinați acolo.
  • Toate unitățile turistice vor fi obligate să aibă un contact permanent cu un doctor, care va determina, fie în persoană, fie de la distanță (video conferință/ tele-medicină), dacă turistul trebuie testat pentru coronavirus. Toate testele Covid-19 vor fi făcute în cel mult 6 ore, astfel că oricine este testat pozitiv, să poată fi transportat la un „hotel carantină”
  • Personalul va fi special pregătit în privința adoptării regulilor speciale de igienă
  • Nu vor fi zone de tip bufet în hoteluri
  • Toate șezlongurile vor avea o anumită distanță între ele, precum și huse de unică folosință pentru fiecare turist prezent pe plajă.

Reguli pentru tursti, zboruri si hoteluri in Grecia

Reguli până când restricțiile vor fi ridicate:

Toate restricțiile precedente se aplică încă pe perioada în care Grecia se va reîntoarce gradual la normaliate. Fiecare regulă va fi ridicată/relaxtă după o examinare atentă a efectelor și se va anunța public.

În acest moment, toate legăturile de transport cu țările non UE, precum și cu Spania, Italia, Germania și Olanda sunt supendate.

Hotelurile și resorturile de sezon, precum și hotelurile cu program permanent (anual) vor rămâne temporar închise până în iunie. Până la redicarea tuturor restricțiilor vor rămâne deschise doar câte un hotel în fiecare regiune, precum și câte trei hoteluri în cele mai mari orașe. Atena și Salonic.

Carantina de 14 zile este încă obligatorie pentru noii veniți. Interzicerea oricărei activități maritime de transport, inlcusiv a navelor personale și andocărilor în Grecia sunt însă interzise. Deasemenea, plecare sau andocarea oricărei nave personale sau profesionale este încă interzisă în toate porturile țării.

Citește și:

STB anunță reguli noi pentru transportul în comun bucureștean de la 18 mai

 

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top