STB anunță reguli noi pentru transportul în comun bucureștean de la 18 mai

Data de 15 mai 2020 va marca sfârșitul stării de urgență și a restricțiilor de circulație pentru persoane. Pentru a face față unei creșteri a cererii pentru transport, Societatea de Transport București a anunțat ca va scoate pe traseu toate autovehiculele din parcul circulant.

Măsura se aplică de luni, 18 mai 2020, iar odată cu ea, STB anunță și un set de reguli noi pentru transportul în comun din București.

”Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum şi un rând în picioare, respectând distanţa regulamentară de 1,5 m. Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar prin uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi”, se arată în comunicatul STB.

STB

”Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureştenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să îşi protejeze nasul şi gura cu măşti medicale sau confecţionate din material de bumbac, dar şi ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugaţi să respecte, de asemenea, şi noile reglementări privind distanţarea socială”, mai precizează Primăria București.

Pentru a putea impune noile reguli, în punctele cu trafic mare de călători, aceștia vor fi îndrumați de către controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală.

Adaugati comentariu