Renault 4Ever Trophy anunță un viitor crossover electric pentru 2025

Renault vrea să renască spiritul clasicului model Renault 4, iar conceptul 4Ever Trophy prezentat la Salonul Auto de la Paris face acest lucru anunțând un viitor crossover electric pentru anul 2025.

Renault a dezvăluit la Paris un concept inspirat direct din clasicul model R4. Conceptul poartă numele 4Ever Trophy și are misiunea să reînvie spiritul clasicului model francez într-o formă retro-modernă. Conceptul anunță practic un viitor crossover electrice care va ajunge în producția de serie în 2025.

Renault 4Ever Trophy

Conceptul reinterpretează într-o formă modernă elementele clasice ale modelului R4 (produs între 1961 și 1992) ca de exemplu blocurile optice sau anumite elemente de design. În viitor, modelul de serie nu va păstra toate artificile prezentate pe acest concept. Viitorul model electric va folosi arhitectura compactă CMF-BEV, alături de viitorul Renault 5 electric.

Renanult 4 este un model foarte important din istoria mărcii franceze, acesta fiind extrem de popular pentru robustețea sa. Peste 8 milioane de exemplare au fost vândute în toată lumea de-a lungul celor 30 de ani cât a rămas în producție.

Conceptul anunță un crossover compact ce poate fi folosit atât în oraș cât și pe trasee off-road. Versiunea de serie nu va fi, însă, atât de înaltă, dar va păstra culoarea și latura practică anunțată de concept. Conceptul are o lungime de 4060 mm, iar ampatamentul are 2570 mm, ceea ce îl plasează între actualele modele Clio și Captur la capitolul dimensiuni exterioare.

Renault 4Ever Trophy folosește o vateria de 42 kWh oră ce alimentează un motor electric de 140 CP amplasat pe puntea față.

Via Renault

Adaugati comentariu