Renault a început numărătoarea inversă înaintea lansării noului concept Alpine

Alpine Concept by Renault - Le Mans 24H - AutoExpert

Cei de la Renault au anunţat că sâmbătă vor dezveli o ˝surpriză frumoasă˝, un concept ce va fi strâns legat de moştenirea mărcii sportive Alpine. În acest sens, francezii au dat drumul unei numărători inverse incitante, fix în săptămâna pre-Cursa de 24 de Ore de la Le Mans.

Pentru a aniversa cum se cuvine aniversarea de 60 de ani a mărcii Alpine, Renault va lansa conceptul unui automobil care, cel mai probabil, va fi foarte apropiat de versiunea de serie ce urmează a apărea undeva în anul 2016. Maşina, una cu ADN sportiv, va purta siglă Alpine, va fi prima dintr-o gamă nouă ce va fi dezvoltată sub această titulatură legendară şi, mai mult ca sigur, nu va avea şi logo Renault.

Se speculează că numele va fi AS 1 (Alpine Sport 1); vehiculul este rodul unei colaborâri începute împreună cu cei de la Catherham şi chiar dacă aceasta a luat sfârşit, ambele părţi au mers mai departe cu dezvoltarea propriilor produse. Noua creaţie se va asambla în Franţa, în uzina de la Dieppe (unde s-au construit vehiculele de performanţă RenaultSport), iar preţul de pornire va fi de aproximativ 30.000 de euro, în timp ce o versiune echipată complet n-ar trebui să sară de 35.000 de euro.

Alpine Concept by Renault - Le Mans 24H - AutoExpert

Nu există decât speculaţii în privinţa motorizării şi se discută despre o versiune de 250 CP a unităţii supraalimentate, pe benzină, de 1,6 litri (motorizarea de pe actuala generaţie Renault Clio RS). Nu este o valoare impresionantă în zilele noastre dar, dacă ascultăm aceleaşi zvonuri care discută despre o greutate totală de doar 1.100 kg, dacă ţinem cont de expertiza celor de la RenaultSport în materie de vehicule de performanţă, s-ar putea spune că o nouă stea e pe cale să apară. Una care să facă cinste numelui Alpine.

Mai multe despre noul model vom afla sâmbătă, la Le Mans, acolo unde va fi dezvelit succesorul conceptului Alpine A110-50.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top