Renault Austral este numele noului SUV compact ce va înlocui actualul Kadjar

Este oficial, Renault schimbă numele SUV-ului său compact din Kadjar în Austral. Lansarea noului model este prevăzută pentru primăvara anului viitor.

Renault a anunțat oficial numele noului său SUV compact ce va debuta anul viitor. Astfel, denumirea Kadjar nu va mai fi folosită, în locul său fiind adoptat numele Austral. Francezii spun că numele provine din limba latină ”australis” și rezonează în multe din limbile europene.

Renault Austral înlocuiește actualul SUV Kadjar

Noul Renault Austral va avea o lungime de 4.510 mm și va aborda un stil diferit de actualul Kadjar. Noul SUV compact va prelua, cel mai probabil, elemente de design de la noul Renault Megane E-Tech Electric, dar și de la Renault Arkana.

Modelul va folosi blocuri optice LED subțiri, un design concav pentru grila frontală și prize de aer cu o formă complet nouă. Actualul Renault Kadjar este pe piață din 2015 și rămâne unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri de familie din Europa.

test Renault Kadjar dCi150 4x4

Noul model Renault Austral va folosi platforma CMF-C dezvoltată de alianța Renault-Nissan-Mitsubishi. Este platforma folosită și de noul Nissan Qashqai și este compatibilă cu toate formele de propulsie hibridă. E posibil să vedem motorizări mild-hybrid, dar și plug-in hybrid din familia E-Tech. Rămâne de văzut dacă Renault va elimina total motorizările diesel, așa cum Nissan a făcut pentru model Qashqai.

Via Renault

Adaugati comentariu