Renault Clio R.S. 16: surpriza francezilor pentru Monaco?

Renault Clio R.S. 16

Renault pregătește ceva special. Este și mic, și mare în același timp. Și este galben. Da, este un nou Clio RS, mai puternic și mai agresiv!

Update: Renault Press a confirmat prezența lui R.S. 16 la Marele Premiu al Principatului Monaco, weekendul viitor! Îl vom urmări începând de vineri, 27 mai demonstrându-și talentul pe pista monegască.

În primul rând, să fie clar: nimic nu este oficial. Dar el există, iar fotografiile apărute pe TheAutomobilist.fr o dovedesc. Un al doilea site, belgian de data asta, a postat o altă fotografie a aceluiași model, în varianta cu eleron galben, semn că sunt testate mai multe exemplare.

Renault Clio R.S. 16

Numele lui ar putea fi R.S. 16, dacă ne luăm după inscripțiile lipite pe ușile din spate. Numele său este, deci, un omagiu adus modelului omonim cu care francezii concurează în Formula 1.

La se să ne așteptăm? Evident, la o putere mai mare decât cea a RS Trophy-ului actual, care deja dezvoltă 220 CP. Premisele sunt favorabile dezvoltării unei puteri de peste 250 CP, care poate urca la 275 CP. Și nu ar fi de mirare, dat fiind faptul că modelul se dorește o sărbătorire a revenirii oficiale a constructorului francez în Marele Circ, în 2016.

Renault Clio R.S. 16

Dacă se confirmă, cifrele cu care se va lăuda noul model ar putea fi interesante: așteptați-vă la un sprint 0-100 km/h în puțin peste 5 secunde și la o viteză maximă în apropierea a 250 km/h.

Tot ceea ce se vede în fotografii este kitul care lățește caroseria, combinat cu spoilerul impresionant, special dimensionat pentru a răci eficient radiatoarele de apă, ulei și aer, precum și eleronul care trebuie să țină puntea spate pe sol la viteze ridicate.

Renault Clio R.S. 16

De asemenea, un detaliu remarcabil este prezența LED-urilor pe volan, aidoma monoposturilor de F1. Acestea indică turația optimă la care pilotul trebuie să schimbe treapta de viteză.

Privitor la o viitoare producție – nimic nu este sigur. Cert este faptul că fanii care-și făceau iluzii despre lansarea unui eventual urmaș al lui Clio V6 vor trebui să se mulțumească cu un Clio turbo la fel de puternic, dar echipat cu un motor în 4 cilindri. Care, datorită greutății mai scăzute, va fi mai rapid pe virajele negociate la limită. Și acum, a doua veste bună: conform autotijd.be, prezentarea oficială poate fi făcută weekendul viitor, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco. Deci stați cu ochii pe Renault, pe 26 mai!

Sursa foto: autotijd

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top