Renault Kangoo Van: detalii complete despre noua generație

Francezii de la Renault au prezentat noua generație Kangoo Van la finalul anului trecut, dar revin acum cu un set compet de detalii.

Detaliile despre noua generație Kangoo Van au fost prezentate în cadrul evenimentului online LCV Show. Pentru Renault, modelul Kangoo este extrem de important, utilitara ușoară afându-se în oferta francezilor din 1997. Au fost vândute peste 4.2 milioane de exemplare la nivel global.

Renault Kangoo Van

Noua generație se remarcă prin designul cu tentă serioasă, modelul fiind ușor de identificat prin farurile cu semnătură luminoasă LED în forma literei C. Sunt disponibile două variante de lungime și șapte culori pentru caroserie.

La interior a fost pus accent pe spațiu și funcționalitate. Există 60 de litri disponibil în spații de stocare, inclusiv un torpedo în formă de sertar. Noul model vine și cu două inovații pentru o încărcare mai ușoară a mașinii. Prima este numită ”Open Sesame, by Renault”. Este o echipare opțională disponibilă pe partea dreaptă a mașinii la modelul cu lungime standard și două locuri. Open Sesame permite o deschidere laterală de 1.446 mm, de două ori mai mare ca înainte, prin eliminarea montantului central. Portiera pasagerului se deschide la 90 grade, iar scaunul poate fi rabatat.

A doua inivație este numită Easy Inside Rack și constă într-un raft retractabil aflat în zona superioară a zonei cargo. Aici se pot stoca obiecte lungi între 2 și 2.5 metri. Kangoo Van dispune de o capacitate de încărcare ce poate ajunge la 3.9 mc și o sarcină utilă de 600 kg (varianta scurtă) sau 1000 kg (varianta lungă).

La capitolul motorizări, Renault mizează pe motorul 1.3 TCe în variantele de 100 sau 130 CP, dar păstrează și motorul 1.5 BluedCi în versiuni de 75, 95 sau 115 CP. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau automată EDC cu șapte trepte.

De la finalul anului 2021, gama va primi și o versiune electrică numită Kangoo Van E-Tech Electric. Va fi echipată cu un motor electric de 102 CP (75 kW) și 245 Nm. Modelul va folosi o baterie de 44 kWh și are o autonomie oficială de 245 km.

Via Renault

Adaugati comentariu