Renault Kangoo Z.E. câștigă distincția „International Van of the Year 2012”

Renault Kangoo Z.E., furgoneta 100 % electrică, a fost votat « International Van of The Year 2012 » de către un juriu format din 22 de jurnalisti europeni specializați în vehicule comerciale.

Este pentru prima dată în istorie când un vehicul electric câstigă acest titlu, surclasând numeroase modele termice cu care a intrat în concurență. Juriul a fost convins de virtuțile ecologice Zero Emisii* ale furgonetei, dar si de calitățile sale funcționale si economice.

Comercializat începând cu luna octombrie în Europa, Kangoo Z.E. a câstigat deja 3 premii: “International Van of the Year 2012” si alte 2 premii în Irlanda si Danemarca.

Cu 104 puncte din 168 posibile, Kangoo Z.E. a câstigat titlul atât de mult disputat « Van of The Year 2012 » , devansând modele precum Iveco Daily, Fiat Ducato si VW Caddy. Prestigiosul trofeu a fost înmânat lui Jean-Marie Hurtiger, Director al Diviziei de Vehicule Utilitare Renault, în cadrul galei de deschidere a celei de-a 14-a ediții a salonului Internațional « Trailer » din Belgia.

Pieter Wieman, presedintele juriului a declarat : « Cu Kangoo Z.E., Renault reuseste să transforme vehiculul electric într-o ofertă accesibilă clienților de furgonete din Europa. Acest model are si o contribuție majoră la protecția mediului înconjurător, una dintre cele mai importante probleme din domeniul transportului rutier de mărfuri ».

Jean-Marie Hurtiger a declarat. « Acest premiu răsplăteste eforturile echipelor Renault care s-au dedicat în ultimii ani proiectului Kangoo Z.E., unul din cele patru modele ale gamei electrice Renault. Compania în integralitatea sa a fost implicată în această aventură, fie că vorbim despre centrele de design, uzina de la Maubeuge sau echipele comerciale. Au acceptat această provocare într-un mod remarcabil, demonstrând determinare, creativitate, dar mai ales un spirit extraordinar de echipă.»

Kangoo Z.E., un vehicul comercial by Renault

Gama Renault, numărul 1 în vânzările de vehicule utilitare în Europa începând cu 1998, se extinde prin lansarea Kangoo Z.E., versiunea electrică a modelului Kangoo. Este prima furgonetă 100 % electrică integral produsă de un constructor în uzină.

Kangoo Z.E. propune aceleasi capacitați de încărcare si aceleasi dimensiuni ca si varianta sa termică, datorită amplasării bateriei sub planseu. Gama Kangoo Z.E. include 2 variante de lungime si 3 versiuni, toate produse în uzina MCA Maubeuge din Franța, pe aceeasi linie de producție ca si Kangoo termic. Este vorba despre Kangoo Z.E., Kangoo Z.E. Maxi 2 locuri si Kangoo Z.E. Maxi 5 locuri. Această diversitate vine în întâmpinarea unei multitudini de nevoi ale clienților profesionali, dedicat atât transportului de mărfuri, cu un volum util de la 3 m3 la 4,6 m3 , cat si celui de persoane.

Primul model Renault Z.E. accesibil

Kangoo Z.E., primul model din gama Renault Z.E., are un preț de 20 000 € fără TVA în Europa (fără stimulent fiscal). In Franța, Kangoo Z.E. este propus la 15 000 € fără TVA datorită bonus-ului de 5 000 € oferit de stat. Bateria este închiriată începând cu 72 € fără TVA / lună pentru un contract de 36 luni si 10.000 km.

Atu-ul ecologic

În Franța, bilanțul CO2 complet, ținând cont de emisiile generate de producția de electricitate, este extrem de favorabil vehiculului electric. Bilanțul este de numai 12 g de CO2 pe km. Pentru juriul Van of the Year, această contribuție la reducerea emisiilor de CO2 este cu atât mai importantă cu cât Kangoo Z.E. a fost conceput pentru producția de serie.

Trei premii pentru un model recent lansat Distincția « International Van of the Year 2012 » completează seria de premii atribuite modelului Kangoo Z.E. în Europa. Acesta este al treilea trofeu câstigat de Renault Kangoo Z.E., după titlul de « Van of de Year » în Danemarca si cel de « Fleet transport green commercial 2012 » obținut în Irlanda.

ANEXĂ : Kangoo Z.E. – vehicul comercial adaptat pentru carosări
Ca si pentru celelalte modele din gama de vehicule comerciale Renault, Kangoo Z.E. este adaptat pentru transformările realizate de către carosieri agreați Renault. De exemplu :   Kangoo Z.E. Pick up, pentru serviciile tehnice municipale (adaptare realizată de către compania Durisotti) Kangoo Z.E. Ambulanța pentru transporturile inter unități spitalizare (adaptare realizată de către compania BSE)

Kangoo Z.E. Iso Frigo, pentru livrările de produse refrigerate intra-urbane (adaptare realizată de către companiile ECP si GRUAU-ISBERG) Acordul de Carosare a fost implementat de Renault în 2010. Permite fiecărui carosier agreat să realizeze toate transformările pe care le doreste pe ansamblul vehiculelor comerciale Renault, pe o perioada de 3 ani. Este o garanție pentru diversitatea adaptărilor complementare, pentru a răspunde tuturor cerințelor clienților profesionali, dar si un gaj de calitate, fiind certificat de către Renault. În cazul modelului Kangoo Z.E., carosierii urmează module speciale de instruire si certificare.

Adaugati comentariu