Renault Rafale – imagini și informații oficiale

Acesta este noul Renault Rafale. Coupe-ul lui Espace, sau fratele mai mare al lui Arkana. Ce aduce el nou?

Totul se leagă. Conferința de presă în care a fost prezentat SUV-ul coupe a început cu 45 de minute întârziere, din cauza furtunii. Iar Rafale este un cuvânt ce evocă fix vântul.

Trecând la lucruri serioase, care e treaba cu noul vârf de gamă al companiei? Am scris deja despre el aici. Acum îți spun doar noutățile pe care nu le-am cuprins în articolul anterior. Și îți mai zic ce a confirmat Renault din zvonurile care au precedat dezvelirea modelului.

Așadar, Rafale este construit pe platforma CMF-CD. Lungimea și lățimea sunt de 4,71 m x 1,86 m. Ecartamentul este mai mare cu 2 cm decât la Espace. Anvelopele vor avea lățimea de 245 mm.

Puntea spate este dotată cu suspensie multilink și sistem de direcție integrală 4Control. Astfel, diametrul de bracaj al versiunilor 4Control va avea 10,4 m.

Rafale va oferi două sisteme de propulsie hibride E-TECH. Primul – un full-hybrid – dezvoltă 200 CP și e comun cu al lui Austral și Espace. Va apărea pe piață în primăvara lui 2024 și promite un consum mediu de 4,7 l/100 km.

Al doilea, aflat în premieră pe piață, dezvoltă 300 CP și antrenează toate cele 4 roți. Este un plug-in hybrid constituit dintr-un motor termic și două electrice. Astfel, va beneficia de tracțiune integrală electrică.

Rafale – loc suficient pe banchetă

Noul model are un ampatament de 2,74 m, identic cu al lui Espace. Astfel, promite un spațiu bun pentru pasagerii din spate. Deși Renault nu a specificat spațiul disponibil, cei prezenți la eveniment au relatat că între șezutul banchetei și plafon sunt 88 cm. Totodată, au spus că nu există posibilitatea reglării separate a temperaturii pentru călătorii de pe banchetă. Portbagajul are un volum de 530 l.

 

La interior, găsim cea mai recentă evoluție a sistemului openR link. Acesta are Google Automotive Service integrat. Instrumentarul de bord are o diagonală de 12,3 inchi. Ecranul tactil central măsoară 12 inchi. Există și un HUD, de 9,3 inchi.

Alcantara provine din 61% materiale reciclate. Plafonul vitrat Solarbay măsoară 1470 x 1117 mm. Are o funcție prin care devine opac, atât la apăsarea unui buton, cât și prin intermediul unei comenzi vocale. De asemenea, poate deveni opac doar în anumite zone. În sfârșit, cotiera centrală spate are suporturi pentru telefoane, mufe USB-C și suporturi pentru pahare.

via Renault

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Fiat Topolino Castagna AutoExpert

Fiat Topolino modificat pentru sezonul estival

Carrozzeria Castagna prezintă interpretarea sa a modelului Fiat Topolino. Gioacchino Acampora a ales micuța mașină electrică pentru a crea o versiune specială

Scroll to Top