Renault: Strategia comercială concentrată pe valoare dă roade – creștere cu 30% a cifrei de afaceri

Renault Espace AutoExpert.ro

Grupul Renault a vândut în primul trimestru din acest an 535.000 vehicule, în creștere cu 14,1% față de perioada similară a anului 2022. În consecință, cifra de afaceri s-a majorat la 11,5 mld. euro.

Grupul Renault, din care face parte și Dacia, a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2023. Raportul arată că cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 29,9% până la 11,5 miliarde de euro, concomitent cu o creștere a vânzărilor cu 14,1% până la 535.000 de vehicule.

„Renault Group a înregistrat un start puternic în acest an, cu o creștere de 30% a cifrei de afaceri în primul trimestru, susținută de efectul favorabil al mixului de produse. Grupul își continuă politica vizând concentrarea pe valoare – prin optimizarea discounturilor comerciale și prin concentrarea pe canalele de vânzări cele mai profitabile. Grupul beneficiază totodată de primele succese ale noii game de produse, reprezentate de modelele Arkana, Megane E-TECH Electric și Austral pentru marca Renault și Dacia Jogger. Nivelul ridicat al comenzilor la sfârșitul lunii martie și lansările de modele prevăzute în perioada următoare vor continua să susțină activitatea comercială a grupului”, a declarat Thierry Piéton, directorul financiar al Renault Group.

Din totalul cifrei de afaceri, 10,5 miliarde sunt aferente afacerilor perimetrului Automobile, indicator în creltere cu 29,7%.

În acest context, vânzările mărcii Renault în segmentul C (compact) pe piața din Europa au crescut cu peste 51% față de perioada similară a anului 2022, datorită succesului modelelor Megane E-Tech Electric, Arkana și Austral. SUV-ul Austral a înregistrat deja 15.500 de unități vândute în trimestrul I din 2023. Din totalul vânzărilor, 67% sunt reprezentate de motorizarea hibridă și 61% de versiunile superioare de echipare. Nivelul comenzilor înregistrate de la lansare se ridică la 40.000 de unități.

Renault Mégane E-Tech Electric a înregistrat peste 11.000 de unități vândute în trimestrul 1 din 2023. Peste 70% din vânzări au fost reprezentate de versiunile superioare de echipare și peste 80%, de motorizarea de 60kWh/220 CP. Modelul a înregistrat peste 54.000 de comenzi de la lansare.

Renault Arkana a fost vândut în peste 18.500 de unități în primul trimestru al anului 2023. Din acestea, 60% corespund versiuni E-Tech.

Dacia a înregistrat o creștere cu 41% a vânzărilor sale din Europa, până la aproape 150.000 de unități. Dacia Sandero rămâne cel mai vândut model către persoanele fizice din Europa.

În primul trimestru din 2023, marca Renault își menține poziţia de lider în Europa cu o creștere a vânzărilor de vehicule electrificate cu 24% față de perioada similară a anului 2022. În total, vehiculele electrificate reprezintă 38% din vânzările de autoturisme ale mărcii pe piața europeană.

În ianuarie 2023 a fost lansată versiunea Jogger Hybrid 140. Prima motorizare hibridă din gama Dacia reprezintă deja circa 25% din mixul de vânzări al modelului Jogger, susținând strategia mărcii de electrificare și atrăgând noi clienți.

Dacia Spring înregistrează deja 110.000 comenzi de la lansare și figurează pe podiumul european al vânzărilor de vehicule electrice către clienții persoane fizice.

Conform oficialilor grupului francez, portofoliul de comenzi din Europa se menține la un nivel record în valoare absolută și reprezenta 3,3 luni de vânzări la sfârșitul lunii martie 2023. El urmează să se mențină la peste două luni de-a lungul întregului an, chiar și în ipoteza unei scăderi a pieței cu 30 % față de nivelul anului 2019.

În baza rezultatelor din primul trimestru, Renault Group își reconfirmă perspectivele financiare pentru anul 2023. Astfel, este de așteptat ca marja operațională a grupului să fie egală sau superioară valorii de 6%, iar free cash-flow-ul operațional pentru perimetrul automobile să atingă și chiar să depășească două miliarde de euro.

– Acesta este noul Renault Clio V facelift, model 2024

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top