Renault Twingo Z.E. – o citadină electrică franceză

Renault Twingo Z.E. - o citadină electrică franceză

Renault a prezentat online noul Twingo Z.E., varianta cu emisii zero a cunoscutului model de oraș francez. Debutul în fața publicului va avea loc la Salonul Internațional de la Geneva, la începutul lunii viitoare. Tot atunci vom vedea și primul model Dacia 100% electric.

Și această versiune ar putea fi produsă tot în Slovenia, la fabrica Grupului Renault din Novo Mesto. Acolo sunt construite restul variantelor de Twingo, alături de Clio V sau modele Smart (inclusiv ForFour ED – electric drive). La fel ca în cazul viitorilor concurenți – VW e-up!, Seat Mii Electric sau Skoda Citigoe iV – Twingo Z.E. nu deviază major de la stilul impus de versiunile ICE (motor termic). Caracteristicile sale practice rămân identice – inclusiv portbagajul de 240 de litri.

Renault Twingo Z.E. - o citadină electrică franceză

În locul motorizărilor de 0,9 sau un litru pe benzină, varianta EV are un motor electric – însă aceeași configurație „totul spate”. Platforma noului Twingo a fost gândită de la început pentru mobilitate sustenabilă – iar tipologia este asemănătoare cu Smart ForFour EQ. Totuși, modelul francez are performanțe superioare. Motorul are 82 CP și 160 Nm, dar mai ales acumulatorii au o capacitate sporită – de la 17,6 la aproximativ 22 kWh (net). Twingo Z.E. va atinge 50 km/h în mai puțin de 4 secunde și un maxim de 135 km/h.

Renault Twingo Z.E. - o citadină electrică franceză

Autonomia anticipată de Renault este de 180 km în ciclul mixt WLTP – 250 km în mediul urban. În modul Eco, care reduce din performanțele disponibile, se pot parcurge până la 215 km în ciclu mixt. Reîncărcarea se face la o putere maximă de 22 kW, doar la stațiile de tip AC (la fel ca generațiile anterioare Zoe). Timpul necesar reumplerii bateriei variază între 13,5 ore la o priză comună (100%) și 63 minute la 22 kW, procentaj 0-80 %.

Adaugati comentariu