Dacia electrică, premieră mondială la Geneva 2020

Dacia electrică, premieră mondială la Geneva 2020

Grupul Renault a confirmat oficial apropiata apariție a primului model EV de la Dacia, la Salonul Auto de la Geneva 2020. Marca autohtonă vine și cu o promisiune majoră: „cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață”!

Grupul Renault a dezvăluit astăzi ce noutăți vor aduce Renault, Dacia și Alpine pe 3 și 4 martie la Salonul Internațional de la Geneva, ediția 2020. Constructorul francez Renault va alinia pe covorul roșu trei premiere mondiale. Deja lansat, noul Megane Estate E-Tech va fi primul plug in hybrid pentru seria compactă. În plus, vor mai exista și două modele complet electrice. Este vorba despre micul Twingo Z.E. și concept-car-ul Morphoz.

Și mai importantă este apropiata revoluție a electrificării constructorului din Mioveni. Dacia va sosi la Geneva 2020 cu seria limitată „Anniversaire” care sărbătorește 15 ani de prezență europeană. Va mai lansa și noua motorizare TCe 100 Eco-G – cu alimentare pe benzină și GPL. În plus, marea noutate va fi primul model care abordează segmentul EV. De această dată va fi vorba despre un show-car 100% electric, deci vom mai avea de așteptat până la apariția versiunii de serie. Cam până în 2021, conform informațiilor curente.

Marca Alpine este și ea prezentă la Geneva, unde va dezvălui două noi serii limitate dedicate gamei A110. Vizitatorii show-ului elvețian vor putea admira și recentul concept A110 SportsX. Acesta este inspirat din versiunile de raliu din trecut – în mod deosebit A110-le câștigător al raliului Monte Carlo în 1973.

Adaugati comentariu