Renault va dubla capacitatea de producție pentru Zoe, cel mai bine vândut EV din Europa

Renault Zoe - 26

Renault va dubla producția mașinii sale electrice Zoe la uzina companiei de lângă Paris. Constructorul francez a decis să investească un miliard de euro în divizia sa de vehicule cu emisii zero.

Un nou Renault Zoe își va face apariția anul viitor, cu specificații superioare. Zoe este cel mai bine vândut vehicul electric în perioada 2015-2017, iar în 2018, până la această oră, este ușor depășit de mașina aliatului japonez Nissan, noul Leaf.

Renault Zoe

Renault investește un miliard de euro

pentru a construi mașini electrice

Anul trecut, aproximativ 30.000 de unități Zoe au ieșit de pe liniile de asamblare ale uzinei Flins, ajungând la un total de 100.000 de unități de la debutul modelului. Oficialii Renault au anunțat că depun eforturi pentru dublarea producției, uzina ajungând astfel de la 220 de modele construite pe zi, la 440.

Implementarea noilor tehnologii menite să sporească producția va avea loc în vacanța obișnuită din luna august.

100% electric: București-Arad tur-retur cu Renault Zoe

Uzina Flins a început activiitatea în 1952. Acolo se construiesc, la ora actuală, pe aceeași linie de asamblare, modelele Renault Clio, Nissan Micra și Renault Zoe. 63.000 de Clio și 94.000 de Micra s-au produs acolo în 2017. Creșterea producției pentru Zoe va determina mutarea producției Clio la uzina Bursa din Turcia și la Novo Mesto, în Slovenia, anunță oficialii francezi.

Strategia Drive the Future a companiei include, alături de noul Zoe, un total de opt modele EV până în 2022. Unele dintre acestea vor avea la bază noua platformă a grupului Renault-Nissan, CMF-EV, care își va face debutul în 2020, la uzina Douai din nordul Franței.

Adaugati comentariu