Meniu

Restricții pentru deplasarea între localități după 15 mai?

Restricții pentru deplasarea între localități

Primul ministru Ludovic Orban a anunțat că din 16 mai se ridică restricțiile privind circulația în interiorul localităților dar că vor exista anumite restricții pentru deplasarea între localități care vor fi stabilite în zilele următoare.

 

Până pe 15 mai, orice deplasare cu mașina în interiorul localităților trebuie însoțită de declarația pe proprie răspundere sau de declarația de la angajator.

În această perioadă putem călători cu mașina în afara locailităților în anumite condiții.

Ordonanța nu menționează dacă localitatea în care se desfășoară activitatea profesională trebuie să fie aceeași cu cea de domiciliu deci acest lucru este permis dacă aveți adeverință de la angajator.

  • Dacă trebuie să mergem la rude pentru a le duce diverse lucruri 

În conformitate cu Ordonanțele Militare nr. 3 și nr. 4, este permisă deplasarea persoanelor pentru motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, care nu se pot aproviziona sau gospodări singure.

  • Dacă avem o altă proprietate și aceasta oferă condiții mai bune  

Dacă Ordonanța nr. 3 ne-a surprins într-o altă zonă sau dacă avem mai multe reședințe și vrem să ne mutăm în altă locuință pentru că oferă condiții mai bune și este o zonă mai sigură putem face acest lucru împreună cu familia. Nu se precizează însă dacă trebuie să rămânem acolo sau de câte ori avem voie să ne mutăm între proprietățile care ne aparțin.

Unde putem merge cu mașina în starea de urgență? 

Din 15 mai vom putea circula liber în interiorul localităților însă nu se știe care va fi procedura de deplasare între localități deoarece primul ministru vorbește de anumite restricții „pe care urmează să le definim în perioada care va urma. Dar va exista posibilitatea de deplasare și în afara localităților”, a declarat Ludovic Orban. 

Se va păstra însă restricția la numărul maxim de trei persoane care se pot deplasa în exterior.Nu se precizează însă dacă familiile cu mai mult de trei membri  vor putea călători împreună într-un autoturism după 15 mai.

 

Adaugati comentariu