Reţeaua de producţie BMW din Europa se extinde. Investiții uriașe

rețeaua de producție BMW 2

BMW construiește un nou centru de producție în Ungaria, nu departe de Debrecen. Aproape un miliard de euro va investi constructorul bavarez în noua locație, care va asigura o capacitate de producție de până la 150.000 de unități pe an și va crea peste 1.000 de locuri de muncă.  

„Decizia BMW Group de a construi această uzină nouă reafirmă perspectiva noastră pentru o creştere globală. După investiţiile semnificative din China, Mexic şi SUA, acum ne consolidăm activităţile din Europa pentru a menţine un echilibru al producţiei la nivel mondial între Asia, America şi continentul nostru, Europa”, a declarat Harald Krüger, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Europa rămâne cea mai importantă piață pentru BMW, pentru că, în 2017, producătorul auto premium a vândut pe bătrânul continent 45% din totalul mașinilor livrate, ajungând la 1,1 milioane de unități comercializate. Cifrele de anul acesta au șanse să le depășească pe cele de anul trecut, pentru că în primele șase luni ale anului, BMW a vândut peste 560.000 de mașini în Europa, marcând o creștere de 1,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

rețeaua de producție BMW

A început producția noului BMW Seria 8 Coupe

Zona orașului Debrecen pentru noul centru de producție a fost ales luând în considerare infrastructura excepțională, legăturile logistice adecvate și apropierea de rețeau de furnizori consacrați. Încă 1.000 de locuri de muncă vor fi disponibile în uzină, plus altele create în cadrul companiilor furnizoare de piese și servicii.

Noua uzină din Debrecen se va alinia standardelor de calitate și tehnologie tipice brand-ului, urmând tendințele de digitalizare și flexibilitate. Centrul din Ungaria va produce automobile cu propulsie convențională, dar și electrificată, totul rulând pe o linie de producție unică.

2.505.741 automobile au produs BMW, MINI și Rolls-Royce în 2017, iar uzinele din Germania au construit aproape jumătate dintre acestea.

 

Adaugati comentariu