Rezultate complete: 5 stele EuroNCAP pentru BMW iX și Mercedes EQS

EuroNCAP a testat 11 mașini în sesiunea cea mai recentă, iar dintre acestea șapte au obținut rezultatul maxim de 5 stele: BMW iX, Genesis G70/GV70, Mercedes EQS, Nissan Qashqai, Skoda Fabia și Volkswagen Caddy.

Pe lângă cele șapte mașini cu rezultat maxim de 5 stele, alte două automobile au primit 4 stele: Fiat 500e și MG Marvel R. Iar cele mai slabe rezultate au fost înregistrate, așa cum am scris mai devreme, de către Dacia Spring Electric cu o stea și Renault Zoe facelift cu zero stele.

Renault Zoe

Renault Zoe a fost testat în versiunea sa cea mai recentă, dar rezultatul este unul greu de digerat pentru constructorul francez. După ce în 2013, modelul primea 5 stele, testele actuale au înregistrat următoarele scoruri: 43% protecție pentru aduți, 52% protecție pentru pasagerii copii, 41% pentru protecția pietonilor și 14% pentru sistemele de siguranță oferite în echiparea standard.

Comunicatul EuroNCAP soune că „Noul Zoe, de fapt un facelift introdus în 2020, a primit mai multe îmbunătățiri la nivelul bateriei, dar niciuna în ceea ce privește siguranța. Dimpotrivă, airbag-ul lateral montat pe scaun, care proteja anterior capul și toracele, a fost înlocuit cu un airbag mai puțin eficient doar pentru torace, reprezentând o degradare a protecției ocupanților. Noul ZOE oferă o protecție generală slabă în cazul accidentelor, protecție slabă pentru pietoni și bicicliști și nu are o tehnologie relevantă de evitare a accidentelor.”

Renault Zoe este a treia mașină care primește cel mai mic scor din partea organismului de testare EuroNCAP, la 20 de ani după ce modelului Renault Laguna era prima mașină care primea scorul maxim.

Cinci stele pentru șapte modele

Trecând în zona modelelor premium, cele două automobile electrice de lux produse de Mercedes-EQ, respectiv BMW, nu au avut probleme la testele de siguranță. SUV-ul electric BMW iX a primit scorul maxim de 5 stele cu 91% pentru protecția oferită adulților, 87% protecție copii, 73% protecție pietoni și bicicliști și 81% sisteme de siguranță.

BMW iX

Sedanul de lux Mercedes EQS a primit 96% protecție pentru adulți, 91% protecție copii, 76% protecție pietoni și bicicliști și 80% sisteme de siguranță.

Mercedes EQS

Un rezultat excelent și pentru noul Nissan Qashqai. SUV-ul de generație recentă a obținut scoruri foarte bune: 91% protecție pasageri adulți și infanți, 70% grad protecție utilizatori vulnerabili ai drumurilor și 95% pentru sistemele de siguranță.

Noua generație Skoda Fabia a primit cifre excelente, de asemenea: 85% protecție pentru pasagerii adulți, 81% protecție pentru copii, 70% protecție pentru pietoni și cu 71% pentru sistemele de siguranță.

Volkswagen Caddy a primit 84% pentru protecția pasagerilor adulți, 82% pentru pasagerii copii, 69% pentru pietoni și bicicliști și 79% pentru sistemele de siguranță.

Volkswagen Caddy

Via EuroNCAP

Adaugati comentariu