Rimac Nevera a stabilit un record de viteză pentru mașinile electrice de serie

Supercarul croat Rimac Nevera a stabilit un record de viteză atingând 412 km/oră, devenind cea mai rapidă mașină electrică din lume.

Cu patru motoare electrice ce dezvoltă 1914 CP, supercarul Rimac Nevera a devenit cel mai rapid automobil electric de serie. Pe circuitul german de la Papenburg, modelul Nevera a atins o viteză maximă de 412 km/oră.

Rimac Nevera – record de viteză

Avându-l la volan pe pilotul de teste Miroslav Zrnevic, Nevera intră astfel pe lista celor mai rapide mașini din lume. Oficialii Rimac spun că modelul care a stabilit recordul nu a fost modificat în nici un fel, folosind aceleași anvelope cu care mașina este livrată către client. Pentru stabilirearea recordului s-a rulat în modul Top Speed, iar viteza a fost înregistrată cu un dispozitiv Racelogic V-Box.

Cifra cuplului maxim este de 2630 Nm. Cifrele pentru accelerație sunt impresionante, modelul Rimac Nevera având nevoie de mai puțin de 2 secunde pentru a atinge 100 km/oră. Viteza maximă este de 412 km/oră, iar autonomia anunțată de producător poate ajunge până la 550 km.

În mod normal, viteza modelului Rimac Nevera este limitată la 352 km/oră. Clienții care doresc să atingă o viteză superioară, o pot face într-un cadru organizat, pe circuit închis și în prezența inginerilor Rimac.

Adaugati comentariu