Risc de incendiu – Posesorii de Volvo din România trebuie să se prezinte la service

Volvo XC90 facelift - suedezii introduc o versiune mild hybrid

Peste 800 de posesori de modele Volvo din România trebuie să se prezinte la service. Decizia face parte dintr-o rechemare în service efectuată la nivel global și vizează modele din seriile V, S și XC ale producătorului suedez.

Volvo a demarat campania de rechemare în service pentru 200.000 de mașini diesel, comercializate în întreaga lume, invocând riscul de incendiu în compartimentul motor. Sunt vizate modelele V40, V60, și V70, precum și versiunile Cross Country, limuzina S60, dar și SUV-urile XC60, XC70 și XC90.

Ce va face o mașină Volvo atunci când șoferul e băut?

Volvo va rechema 822 de mașini în service pe teritoriul României, ca parte a unui recall global, generat de riscul apariției unui incendiu la compartimentul motor.

Informația a fost transmisă de Volvo prin intermediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). 822 de mașini din România, fabricate în perioada 2014-2019, echipate cu motoare diesel cu patru cilindri, sunt rechemate pentru reperații.

“Volvo Cars a identificat faptul că, în cazuri foarte rare, galeria de admisie din plastic a motorului diesel se poate topi și deforma. În cel mai rău scenariu, există posibilitatea apariției unei sursse de foc localizată în compartimentul motor”, este informația făcută publică de Volvo România prin intermediul ANPC.

Până la or actuală, nu s-a semnalat niciun astfel de incident, iar măsura de rechemare în service este una preventivă. Posesorii modelelor vizate vor fi contactați în vederea unei programări la service pentru remedierea problemei. Acțiunea a demarat la 2 iulie 2019 și rămâne valabilă până la data de – scrie pe site-ul ANPC – 31 decembrie 2049, ceea ce presupune un interval de nu mai puțin de 30 de ani.

 

Adaugati comentariu