Rolls-Royce îşi vinde producătorul de sisteme de injecţie

Rolls-Royce a ajuns la un acord de vânzare a producătorului german de sisteme de injecţie pentru motoarele diesel, L’Orange, către compania americană Woodward Inc, pentru 700 de milioane de euro, ca parte a unui plan de simplificare a afacerii.

În cadrul acordului de vânzare, sunt cuprinse şi operaţiunile L’Orange pe piaţa din Germania, Statele Unite şi China.

Warren East, CEO Rolls-Royce, încearcă de trei ani să eficientizeze compania, pentru a contracara scăderile înregistrate în unele dintre programele aeronautice, precum şi în cererea de echipament petrolier.

Compania a declarat că L’Orange va continua să fie un furnizor-cheie, în următorii 15 ani, pentru motoarele utilizate în trenuri, agricultură şi minerit.

“Această tranzacție se bazează pe acțiunile pe care le-am întreprins în ultimii doi ani pentru a ne simplifica afacerea. Vânzarea companiei L’Orange permite companiei Rolls-Royce Power Systems să se concentreze asupra altor oportunități de creştere pe termen lung, iar compania noastră să aloce capitalul nostru tehnologiilor şi activităţilor de bază, care duc la un profit mai mare pentru grup”, a afirmat Warren East.

L’Orange, cu sediul în Stuttgart, a înregistrat anul trecut vânzări de 244 milioane de euro, un profit înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 74 mil. euro şi un un profit operaţional de 64 mil. euro. Numărul angajaţilor depăşeşte 1.000 de persoane.

Compania deţine totodată şi un portofoliu semnificativ de proprietăţi intelectuale, care numără 55 de patente active.

 

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top