Rolls-Royce Spectre: primul model complet electric al mărcii britanice

Rolls-Royce a publicat primele imagini oficiale cu noul său model electric numit Spectre. Este primul Rolls complet electric din istoria mărcii britanice.

Anunțat încă de anul trecut, noul model Rolls-Royce Spectre fusese prezentat doar în variantă camuflată. Acum, producătorul de lux britanic dezvăluie noul model electric publicând primele imagini oficiale. Noul model Rolls-Royce Spectre este primul automobil electric din istoria mărcii britanice marcând debutul unei noi ere pentru marca din Goodwood.

Rolls-Royce Spectre

Noul model este dezvoltat pe platforma ”Arhitecture of Luxury” și este succesorul spiritual al modelului Phantom Coupe. Este, de asemenea, cel mai aerodinamic Rolls din istorie cu un coeficient aerodinamic de 0,25.

Deși nu a dat detalii tehnice complete, Rolls-Royce spune că noul model dezvoltă 585 CP și un cuplu maxim de 900 Nm. Poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4,5 secunde, iar autonomia maximă este de 520 kilometri (WLTP). Cel mai probabil, capacitatea bateriei utilizate va fi de 120 kWh.

Cu o masă totală de aproape 3 tone, Rolls-Royce Spectre va fi o apariție impozantă. Lungimea este de 5453 mm, 2090 mm lățime, 1559 mm înălțime și un ampatament de 3210 mm.

Prețul oficial nu a fost comunicat, dar presa britanică speculează că noul Spectre va avea un preț de pornire de 275.000 lire sterline.

Spectre va debuta comercial la finalul anului 2023.

Via Rolls-Royce

Adaugati comentariu