România a depus un singur proiect major de infrastructură la Comisia Europeană

Șapte primari din Moldova înființează o alianță pentru a urgenta construcția autostrăzilor

Comisarul european Corina Crețu denunță „atacurile  pornite ca la un semnal” la adresa sa și la adresa Uniunii Europene.

Corina Crețu afirmă, din nou, că România nu are în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afara Magistralei de Metro M6, proiect în legătură cu care încă așteaptă un răspuns la o scrisoare adresată de către Directorul General al DG Regio, Dl Marc Lemaitre, Ministrului Transporturilor, fără de care regulamentele nu îi permit să adopte o decizie.

„Niciun alt proiect major nu e depus la Comisia Europeană, în condițiile în care România a depășit cu mult datele la care singură s-a angajat că le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar și pentru autostrăzile Pitești-Sibiu, Târgu Mureș-Iași, Craiova-Pitești, podul de la Brăila, Metroul Pipera-Berceni, Centura Bucureștiului, etc”, afirmă Corina Crețu.

Comisarul european mai spune că este trist că reușește în alte state să dezvolte și să deblocheze proiecte, iar de la București atât ea, cât și serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte instituții europene primesc „doar acuzații și insulte”.

Crețu amintește modul în care a fost nominalizată în funcţia de comisia european de către Guvernul PSD, în 2014, când a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al partidului și spune că este în continuare membru PSD.

Sursa: hotnews.ro

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, declara în octombrie că deși în Master Planul de Transport autostrada Târgu Mureş – Iaşi este o prioritate și pot fi accesate fonduri europene, guvernul României a anunţat că vrea să facă această autostradă pe sistemul parteneriat public privat.

Adaugati comentariu